Hrvatski časnički zbor grada Slatine održao redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

Danas (četvrtak), na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, Hrvatski časnički zbor grada Slatine je na imanju Ivana Kiša u Mačkovcu održao svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Skupštinom je predsjedao predsjednik HČZ grada Slatina Vlado Međumurac, a otvorio ju je i vodio potpredsjednik Radenko Pavić.

Nakon izbora radnih tijela skupštine, podneseno je izvješća o radu te financijsko izvješće za protekli period, kao i plan rada i financijski plan za naredni period. Sva su izvješća od strane članova jednoglasno usvojena.

Uslijedile su pozdravne riječi gostiju, a među ostalima su rad HČZ grada Slatine pohvalili ratni zapovjednik 136. slatinske brigade stožerni brigadir Josip Čarni, u ima načelnika Općine Voćin i u ime UDVDR Ogranak Voćin pozdrave nazočnima uputio je Darko Božičković, rad je pohvalio i načelnik općine Mikleuš Robert Grabar, kao i načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić, te u ime Grada Slatine i u ime Udruge HVIDR-a Slatina pohvale je uputio zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić.  

Nakon uspješno održane skupštine svečano je otkrivena spomen ploča na kući Ivana Kiša, a koja govori da je upravo na tom mjestu 1991. godine bila prva linija obrane od četničkih postrojbi koje su okupirale papučka mjesta. Čast otkrivanja Spomen ploče pripala je prvom zapovjedniku ZNG-a tadašnje Podravske Slatine Ivanu Roštašu i zapovjedniku 64. samostalnog bataljuna ZNG-a Željku Žeželju.

IMG 1866

Paralelno sa održavanjem skupštine, prigodom obilježavanja 30. godišnjice osnivanja i postrojavanja 64. samostalnog bataljuna ZNG-a te Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, održan je 14. kup Zbora narodne garde u lovu ribe udicom na plovak. Kup je održan na ribnjacima ŠRU ”Pastrva” Voćin, pod pokroviteljstvom Općine Voćin i Grada Slatine, a u organizaciji HČZ grada Slatine.

Najuspješnija je u lovu ribe udicom na plovak bila ekipa UDVDR Slatina, drugi su bili ribolovci UDVDR Ogranak Voćin, a treća ekipa HČZ grada Slatine. Najuspješnijim ekipama su medalje i pehare uručili Ivan Roštaš, Željko Žeželj i Josip Čarni.

(www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli i R. Perić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content