HRVATSKI KUP Presečan mislima u susretu s Kurilovcem: Bilo bi lijepo ugostiti Dinamo, Osijek, Rijeku ili Hajduk, treniramo u punom gasu

Poznato je da će momčad četvrtoligaša Pitomače na svom Gmanju 25. kolovoza u pretkolu završnice Hrvatskog nogometnog kupa zaigrati protiv Kurilovca, ali kakve su joj zapravo šanse u tom susretu?

Pitomačani su nakon uspješne prošle sezone, prije malo više od tri tjedna počeli s pripremama za novu, ali s još većim ambicijama. Već smo ranije pisali o novim “ciljanim” pojačanjima, dolasku Sandija Kovača, Marka Matančića i Dine Milinovića te povratku iskusnog Ivana Begovića.

Igrači trenera Ivana Presečana već su pokazali svoju kvalitetu na nedavno odigranom Memorijalnom turniru “Hrgović – Rudanović”, gdje su bez primljenog pogotka stigli do naslova preko četvrtoligaša Slatine i domaćeg Rezovca. Proteklog vikenda “protutnjali” su kroz Berek, gdje su s visokih 5:0 pobijedili novopečenog četvrtoligaša Graničar Bušetinu. Ove srijede “položili” su prvi pravi ispit na gostovanju kod trećeligaške momčadi Radnika u Križevcima, koju su svladali s minimalnih 1:0 pogotkom Matančića.

Pred pitomačkom momčadi još je nekoliko kvalitetnih pripremnih utakmica, ali jednim dijelom već su mislima na susretu s Kurilovcem.

-Atmosfera je i dalje odlična, redovito treniramo, dečki su vrhunski, u punom smo gasu – započeo je Presečan.

Kurilovec je, može se reći, druga momčad prvoligaša Gorice. Riječ je o vrlo kvalitetnoj momčadi i odličnom spoju iskustva i mladosti, koji je prošle sezone iznjedrio 3. mjesto u 3. HNL Središte. Bar je tako bilo… Koliko je poznato, u novu sezonu ulaze s velikim promjenama u igračkom kadru, ali i novim strategom. Na klupu Kurilovčana sjeo je Senad Harambašić, iskusni trener iz “domaćeg” kadra. Što se tiče “igračke križaljke”, došlo je do drastičnih promjena. Iz kluba su otišli Sedlaček, Čurek, Rajić, Muhar, Sudar, Marinić, Ćosić i Debijađi. Lakše je, zapravo, nabrojati tko je ostao: Mijo Šarić, Leon Celčić i nekolicina mladih igrača. Na “kaljenje” je stigao vratar Leon Išek iz Gorice i napadač Tomislav Marelja iz Trnja.

-Kako god bilo, znamo da je riječ o kvalitetnoj momčadi koja je prošle sezone završila u vrhu ligaške ljestvice u 3. HNL Središte. Do te utakmice još imamo vremena, dobro ćemo se pripremiti, treba biti oprezan – nastavlja Presečan.

U klubu i oko kluba svi se potajno nadaju pobjedi. U tom slučaju otvara se mogućnost igranja protiv Dinama, Osijeka, Rijeke, Hajduka

-Igramo na svom travnjaku, a upravo smo to i priželjkivali. To će nam biti dodatna prednost protiv Kurilovca. Bilo bi lijepo slaviti u tom susretu, proći pretkolo, a onda zaigrati protiv kluba iz “velike četvorke” – zaključuje Presečan.

Nakon osvajanja Županijskog kupa, pobjeda Presečanove momčadi protiv Kurilovca i plasman u šesnaestinu finala, odnosno 1. kolo Hrvatskog kupa bio bi najljepši poklon Pitomači u godini u kojoj slave 100. godišnjicu kluba.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content