JAVNA PRIZNANJA GRADA VIROVITICE Zlatnu plaketu za životno djelo primio Ivan Kovačević

Gradonačelnik Ivica Kirin i predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss podijelili su danas (petak) na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu proslave Dana grada Virovitice i blagdana Rokova javna priznanja, Zlatne plakete i Zahvalnice zaslužnim pojedincima, klubovima, društvima i obrtnicima koji su svojim radom i rezultatima ostavili trag u razvoju i promociji Virovitice i okolice.

Najveće priznanje, Zlatnu plaketu „Grb Grada Virovitice“ za životno djelo primio je Ivan Kovačević, danas svestrani umirovljenik (95) i jedini živući učenik Jana Vlašimskog čija je najveća ljubav violina koju svira od 1932. godine.

Zlatna plaketa Grada Virovitice dodijeljena je Tomislavu Petricu (za izniman doprinos u razvoju gospodarstva i provedbi projekata) te Zvonku Horvatu (za iznimnu upornost i izdržljivost te razvoj gospodarstva).

Zahvalnice Grada Virovitice dobili su:

  • Slavko Švraka – za razvoj pčelarstva
  • Slavica Horvat – za razvoj slastičarskog obrta
  • Josip Strija – za djelatnost knjižničarstva i obrazovanja (zahvalnica će mu biti uručena kasnije)
  • Snježana Lančić – za doprinos hrvatskom glumištu i dramsko-pedagoškom radu s djecom i mladima
  • Teo Lorenzo Radović – za iznimne rezultate i najperspektivnijeg sportaša u stolnom tenisu
  • Ivan Dečak – za iznimne rezultate u glazbenoj djelatnosti (zahvalnica će mu biti uručena kasnije)
  • Denis Špegelj – za iznimne rezultate u glazbenoj djelatnosti
  • Ženski košarkaški klub Virovitica – za postignute iznimne rezultate
  • Matica hrvatska – povodom 50-te godišnjice rada i doprinosa kulturnoj baštini.

U ime svih nagrađenih zahvalu je uputio Tomislav Petric, inače ravnatelj SAFU-a.  

– Privilegija je zahvaliti se u ime svih nagrađenih. Kao prvo, zahvaljujem svim našim obiteljima za svaki trenutak koji smo proveli na realizaciji bilo kojeg poduhvata, svim radnim kolegama, županu i županijskoj Upravi, razvojnim agencijama Vidra i VTA, gradonačelniku i Gradu, ministrici i ministarstvu koji su pomogli da se sve to realizira. Drago mi je da su Virovitica i Virovitičko-podravska županija prvaci u realizaciji EU projekata. Iduće razdoblje pruža nam velike mogućnosti da se ostvari sve ono što smo planirali i sanjali.

Želim da Virovitica postane jako gospodarsko središte i da se sve manifestira i u privatnim investicijama. Virovitica se razvija u moderan europski gradić, na ponos svih nas, a ova nagrada će imati posebno mjesto u mom životu – rekao je T. Petric.

(www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content