PIKNIK U DVORIŠTU Virovitičani uživali u kreativnim radionicama, odmoru i dobroj glazbi

Kreativne radionice s porukom očuvanja okoliša, društvene igre, rekreacija, dobra glazba u dobrom društvu – atmosfera je to Piknika u dvorištu, likovno-glazbene manifestacije koju su danas (subota) na prostoru bivše vojarne po prvi put organizirali članovi glazbene udruge „Nota“ iz Virovitice, uz potporu Grada i Turističke zajednice Grada Virovitice. 

Bio je to pun pogodak. U opuštenoj atmosferi kreativke predvođene Jasminom Jurković Petras i Anjom Duršot vodile su djecu kroz ukrašavanje cvjetnih posuda, kamenčića i platnenih torbi, promovirajući recikliranje i razmišljanje o zaštiti prirode.

Umjetnica Petra Valečić koja danas o obitelji živi u Virovitici oduševila je sve svojim neobičnim i posebno oslikanim jaknama i platnenim torbama s motivima iz filmova, crtića i prirode. Poručila je da svaki odjevni predmet ima višestruku svrhu ako mu se osmisli novi izgled i ako mu se da nova prilika. Andreja Živko iz Đurđevca izložila je niz prekrasnih uporabnih predmeta, od noćnih lampi, slika, torbica koje su okupljeni sa znatiželjom proučavali. 

Ljepota same manifestacije bila je u opuštenosti – iako su se na štandovima mogli okupirati radom ruku, kistovima i bojicama, izletnici su jednako tako uživali i samo u odmoru, na  vlastitoj dekici, s ruksakom, rekvizitima, kavom, grickalicama…

Mladi su igrali društvene igre i badminton, bilo je parova s djecom koji su uživali u hladu, djeca su istraživala što nudi koji štand. Za izvrsnu glazbu pobrinuli su se Kristijan Fujs iz Note i Ani Vuletić iz Omiša, koji su izletnike poznatim tonovima pripremili za virovitičke rokere iz Ohio banda. Glazbena podloga tako je dala dodatnu iskru posebnoj atmosferi. 

Ovom manifestacijom inače se želi povezati više grana umjetnosti gdje se svatko može na  izraziti i aktivno sudjelovati. Druženje ove vrste služi i kao najava „Rock & Blues Festivala Virovitica“ koji će se održati 4. rujna na ovoj istoj lokaciji, poručili su organizatori. 

Na Piknik u dvorištu obitelj i prijatelje izvela je i Gala (6), koju su, kaže, obradovale radionice oslikavanja platnenih torbi. Ostali iz njene obitelji hvale i ugođaj i zanimljive sadržaje zbog kojih računaju i na sljedeći Piknik, koji će se održati 28. kolovoza. 

Kako su najavili organizatori, tada će u dvorištu udruge “Nota”, između ostalog, biti održan rock koncert grupe “The Freeway” te upriličena izložba Oldtimer kluba iz Virovitice. Prvi piknik danas (subota) traje do mraka, još stignete uživati u dobroj glazbi i atmosferi u vojarni. Kako izgleda, pogledajte u našoj foto galeriji. (www.icv.hr, mlo) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content