PRVI TURNIR KVARTOVA – ROKOVO Kraševo i Centar pobjednici današnjeg košarkaškog turnira

Povodom Dana grada Virovitice danas je ispred Gimnazije Petra Preradovića, u organizaciji ŽKK Virovitica, odigrano natjecanje u uličnoj košarci pod nazivom ”Turnir kvartova – Rokovo”. Iako se već u dopodnevnom terminu temperatura ”popela” iznad 30 stupnjeva, prepreka za mlade košarkašice nije bilo.

Natjecanje je bilo organizirano u dvije uzrasne kategorije, U-13 i U-15, a ukupno je sudjelovalo šest ekipa, po tri u svakom uzrastu.

Kategoriju U-13 činile su ekipe Centra (Elina Prekratić i Nika Gverić), Milanovca (Ena Salajić i Dorotea Blažičević) i Južnog bloka (Eva Duršot i Tena Tolušić), a taj redosljed ujedno je činio i konačni poredak. U prvoj utakmici Centar je bio uspješniji od Južnog bloka rezultatom 5:1, u drugom je potonja momčad slavila protiv Milanovca 5:4, dok je posljednji susret otišao na stranu Milanovca istim rezultatom. Tri ekipe tako su imale po dva osvojena boda, ali je zbog najbolje koš-razlike prvo mjesto pripalo Centru.

IMG 20210815 104649 Custom

U tom uzrastu odigrano je i natjecanje u slobodnim bacanjima, a najpreciznija je bila Elina Prekratić s 5 poena, jedan manje imala je Tena Tolušić, dok je tri slobodna bacanja postigla Nika Gverić.

Petrovac (Lucija Cindrić i Hana Deskar), Bajer (Mia Deskar i Dora Lakota) i Kraševo (Lana Cindrić i Marta Kalaš) činili su konkurenciju U-17, prvo mjesto s dvije pobjede zauzela je ekipa Kraševa, dok je u međusobnom susretu Petrovac bio bolji od Bajera 7:2.

Natjecanje u tricama, koje je bilo organizirano za njih, osvojila je Mia Deskar koja je imala stopostotni učinak, šest od šest, a jednom manje precizne su bile Marta Kalaš i Lana Cindrić.

IMG 20210815 104837 Custom

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content