ROKOVO 2021. Subota je dan za čitače, očekuje ih sajam knjiga, igre i predstavljanje knjige “Bibi-lutak pitalica” Alena Bjelice

Svi oni koji vole pisanu riječ ovog će Rokova doći na svoje. Točnije, u subotu, 14. kolovoza, kada je na rasporedu niz događaja koji će obradovati sve knjigoljupce. U 8 sati ujutro ispred Gradske knjižnice i čitaonice počinje cjelodnevni sajam knjiga Viroliber, dok će u 10 sati u Knjižnici biti održana radionica za djecu „Vigroteka – zavičajna društvena igra“.

-Kroz različite društvene igre, kao što su igra memori, puzzle, labirint, kviz, proći ćemo Viroviticom i njenim znamenitostima, poviješću, geografijom, kulturom… Radionica je namijenjena predškolcima i učenicima nižih razreda osnovnih škola i dio je projekta „Uz Miku i Virku kroz ZAVIČAJNU ZBIRKU“, koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija. Rezultat ove radionice bit će drugo prošireno i nadopunjeno izdanje u okviru programa – ističu u Knjižnici.

Sat vremena kasnije, u 11 sati, također u Knjižnici, djeca i odrasli moći će upoznati zanimljivog i zaigranog lutka Bibija koji živi u slikovnici i to na predstavljanju knjige autora Alena Bjelice „Bibi-lutak pitalica“. Riječ je o liku kojeg sa svijetom i svakodnevnicom upoznaje vedra i znatiželjna djevojčica Luna, koja voli čitati knjige i dijeliti svoje igračke i stvari s drugima. Posjetitelji će tom prilikom moći saznati više o cijeloj seriji Bibi slikovnica te popratnom sadržaju koji se veže uz njega, nosače zvuka, promo materijale, majice, komplete.

A večer je rezervirana za tribinu Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice pod nazivom „Virovitica čita – Virovitica piše“.  Program počinje u 19 sati. (www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content