STJEPAN VIRAG PODNIO OSTAVKU Na skupštini Matice umirovljeničkih udruga VPŽ izabran novi predsjednik Antun Han

U novouređenom društvenom domu u virovitičkom prigradskom naselju Milanovcu u ponedjeljak, 9. kolovoza održana je skupština Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije.

Nakon izbora radnih tijela i utvrđivanja kvoruma, dosadašnji predsjednik Stjepan Virag iznio je izvješće o radu u protekloj godini, u kojoj zbog pandemije koronavirusa nije bilo puno aktivnosti. Kupljene su narodne nošnje za kulturno umjetničko društvo, koje će djelovati pri Matici. Financijsko izvješće podnio je dosadašnji tajnik Antun Han.

IMG_1680

Predsjednik Virag, kako je sam rekao, zbog “zamora materijala”, podnio je neopozivu ostavku, pa se tako prišlo izboru novog predsjednika i novog dopredsjednika, umjesto nedavno preminulog Josipa Blaževića.

Za predsjednika je izabran dosadašnji tajnik Antun Han, a novi dopredsjednik Matice je Željko Dolenčić, dok je prema statutu tajničku funkciju preuzeo Slobodan Milaković.

IMG_1675

Novi predsjednik Han iznio je plan rada za ostatak 2021. godine. Predviđena je organizacija sportskih igara umirovljenika Virovitičko–podravske županije, organizacija festivala “Pjesme naše mladosti”, koji bi obilazio županiju, te obilježavanje 1. listopada – Međunarodnog dana starijih osoba. Naravno, svi planovi podložni su promjenama sukladno važećim epidemiološkim prilikama.

– Pozivam sve zainteresirane da se pridruže probama našeg kulturno umjetničkog društva, koje se odvijaju svake srijede u 20 sati ovdje u domu u Milanovcu – pozvao je novi predsjednik Han.

IMG_1709

Skupštinu su pozdravile gošće, zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac i članica Mjesnog odbora Milanovac Željka Francetić. Skupština je završila nastupom vokalnog sastava Contesse iz Suhopolja, koji je oduševio sve nazočne.

-Djelujemo od 2016. godine i u svojim nastupima izvodimo popularnu, tradicijsku, klasičnu i duhovnu glazbu – objasnila nam je Mirjana Maras iz Contessa.

Nakon skupštine položena je buketa i upaljeni su lampioni ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, u samom centru Milanovca.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content