Tjedan pred nama temperaturama ugodniji, ali nestabilniji: Evo što nas sve čeka

Pogoršanje vremena zahvatilo je i područje Virovitičko-podravske županije tijekom nedjelje. Olujni vjetar u sklopu grmljavinskog sudstava koji nam je došao s jugozapada sredinom dana je zahvatio i veći dio Virovitičko-podravske županije. Udar vjetra od 21m/s ili 76 km/h. Temperatura zraka je u svega sat vremena pala za 10°C. S „vrućih“ 32°C, na ugodnih 22°C. Palo je i skromne 2 litre kiše po četvornom metru.

Tjedan pred nama obilježit će ugodnije ljetno vrijeme. Temperature zraka, nakon dugog niza iznadprosječne topline, „normalnije“. Uz više oblaka još će danas (ponedjeljak) postojati mogućnost za gdje koji pljusak, a tijekom četvrtka očekujemo brzi prolazak nove hladne fronte koja će donijeti kratkotrajan pad temperature zraka i kišu te novih 5 do 10 litara kiše po četvornom metru.

Vikend pred nama stabilniji, sunčaniji i topliji. Tijekom nedjelje ponovno vruće.

Jutarnje temperature zraka u tjednu pred nama očekujemo od 16°C do 19°C, najviše dnevne od 25°C do 32°C ili koji stupanj više tijekom nedjelje. Vjetar sjevernih smjerova početkom i krajem tjedna. Sredinom tjedna južnih smjerova.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content