Virovitički atletičar Tin Tumpić u subotu, 14. kolovoza na Prvenstvu Balkana brani boje hrvatske reprezentacije

- PROMO -

U povijesti, Virovitica je na “atletskoj karti” Hrvatske uglavnom bila “statist”. Rijetki su se penjali na postolja, rijetki su uopće bili u doticaju s “kraljicom sportova”. No, tek kad se Zlatko Tot, vratio “prvoj ljubavi”, napustio nogomet i okrenuo se kraljici – atletici, iz “mikeškog kraja”, počela su nicati atletska imena i Virovitica se “knjižila” na sportskoj atletskoj karti Hrvatske…

Marino Bloudek je upravo, u režiji Zlatka Tota, postao europski juniorski prvak 2017. godine. Bila je to kruna njegove karijere. Bloudek je tome pribrojio i 30 titula atletskog prvaka Hrvatske, 21 pojedinačno i 9 štafetno, bio je i dvostruki juniorski prvak Balkana… Bloudek je 2018. promijenio sredinu i trenera, a tek ove godine, počeo se ponovno vraćati u vrh HR atletike…

Zlatko Tot se ponovno okrenuo stvaranju novih zanimljivih atletskih vedeta. Danas atletski brine i o sestrama Petri i Luciji Keleković, tu je i Mihaela Milković i Gabrijela Knežević… No, jedno ime, u zadnjih godinu dana počelo je privlačiti pozornost. Iduće subote, 14. kolovoza, u Kraljevu, na poziv HR izbornika Drage Palčića, još jedan će Virovitičanin nastupiti u dresu Hrvatske, u kategoriji mlađih juniora – Tin Tumpić.

Tumpic 2

I on je poput Bloudeka u atletiku došao iz nogometa. U sedamnaestoj je godini, u atletici je tek dvije godine. Svestran je, trči i krosove i planinske utrke, a na tartanu su mu osnovne dvije discipline – 800 i 1.500 metara. Član je Atletskog kluba Agram. Ima treću kategoriju vrhunskog sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora. U zadnjih godinu dana često je na postolju. Ekipno je bio prvak s Agramom u kategoriji kadeta i juniora, a ove godine je u štafeti 1.200-400-800-1.600 metara mlađih juniora, izborio normu Hrvatskog olimpijskog odbora. Pojedinačno je bio brončani u Hrvatskoj na dvoranskom prvenstvu na 800 metara. Na Prvenstvu Hrvatske osvojio je srebro u planinskom trčanju. Na pojedinačnom PH mlađih juniora, u Varaždinu, donio je broncu sa 1.500 i srebro s 800 metara. Kod onih “starijih”, juniora, bio je treći na 1.500 metara i taj rezultat mu je donio pozivnicu za dres Hrvatske i nastup na Prvenstvu Balkana.

Tin Tumpić će na Prvenstvu Balkana nastupiti u utrci na 1.500 metara, tvrdi da je spreman i da će ovo za njega biti izazovna utrka. Držimo mu palčeve.

(vpz.hr, foto: facebook)

Povezane vijesti

Skip to content