Zanimljiv nastup KUC-a Virovitica povodom ovogodišnjeg Rokova: “Plesni kipovi” privukli pažnju prolaznika

Na platou u gornjem prostoru parka ispred Dvorca Pejačević, Kulturno-umjetnički centar Virovitica jučer (subota) je “odradio” svoju prvu izvedbu povodom ovogodišnjeg Rokova.

Zanimljiva i neobična izvedba pod nazivom “Plesni kipovi”, u režiji malih članica KUC-a, oduševila je sve nazočne.

“Plesni kipovi” projekt je KUC-a Virovitica izveden na radionicama za djecu i mlade, članove suvremenog plesnog studija KUC-a, osnovnoškolskog, srednjoškolskog i fakultetskog uzrasta. Izvedba je to kojom naglašavaju kontrast djelovanja između adekvatnog prostora, tijela i duše koji ga pokušavaju naći.

kuc kipovi 4

-Ovom temom bavili smo se jer volimo spajati više umjetnosti i stvoriti novo umjetničko djelo, iz čega je nastao performance analiziranja kipa pokretom. Plesač je kipar, odnosno umjetnik koji kupu daje svrhu, ime, smisao, oblik, dušu, ljepotu i vrijednost i sve to u izložbenom prostoru koji može za to biti namijenjen, ali i ne mora. Ovog puta stvorili smo plesne priče križ figure, kipove koje u prostoru svoj kraj označavaju statičnim modulom prema kojem se struktuiraju konkretni elementi – poručili su iz KUC-a.

Odnos između umjetničkog djela/kipa i izložbenog prostora zaokružuje publika.

Inače, osnovni cilj KUC-a je plesom i pokretom ući u sve sfere života i ostvariti međusobnu neverbalnu komunikaciju, a pri tome razvijati maštu, kreativnost, samopouzdanje, pozitivan međuljudski odnos, toleranciju i ljubav prema suvremenom plesnom izričaju, a to su ovom izvedbom još jednom i potvrdili…

(www.icv.hr, KUC Virovitica, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content