DAN GRADA U Slatini održane sportske igre hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata s područja VPŽ

U povodu obilježavanja Dana grada Slatine, danas (nedjelja) je slatinska HVIDR-a organizirala sportske igre hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske županije.

Uoči otvaranja sportskih igara odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem cvijeća i lampiona, te molitvom kod spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade, gdje su počast odali članovi udruga HVIDR-a Slatina, HVIDR-a Orahovica i HVIDR-a Virovitica, te predstavnici ZUiČ HVIDR-a VPŽ i Grada Slatine.

Prije početka igara, na Trgu Ruđera Boškovića okupljenim natjecateljima su se s nekoliko pozdravnih riječi obratili predsjednik slatinske HVIDR-e i zamjenik gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić, te predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, a igre je otvorio slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

Hrvatski vojni invalidi su se natjecali u tri discipline, visećoj kuglani, elektronskom pikadu i streljaštvu zračnom puškom, a ovo su rezultati:

Viseća kuglana ekipno:
1. Udruga HVIDR-a Orahovica
2. ZUiČ HVIDR-a VPŽ
3. Udruga HVIDR-a Slatina

Viseća kuglana pojedinačno:
1. Damir Vratković
2. Damir Lacković
3. Franjo Sterle

Elektronski pikado ekipno:
1. Udruga HVIDR-a Slatina
2. Udruga HVIDR-a Orahovica
3. ZUiČ HVIDR-a VPŽ

Elektronski pikado pojedinačno:
1. Josip Habl
2. Stjepan Trevizan
3. Stjepan Varaždinac

Streljaštvo zračnom puškom ekipno:
1. ZUiČ HVIDR-a VPŽ
2. Udruga HVIDR-a Slatina
3. Udruga HVIDR-a Orahovica

Streljaštvo zračnom puškom pojedinačno:
1. Zvonimir Zdjelar
2. Zoran Kovačević
3. Dragutin Fišli

Zahvalnice za sudjelovanje te medalje najboljim ekipama i pojedincima uručili su predsjednik županijske HVIDR-e Mato Bubaš i predsjednik slatinske HVIDR-e i dogradonačelnik Slatine Ilija Nikolić.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli, M. Feldi)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content