GDCK VIROVITICA Željka Grahovac: Prijevoz starijih osoba nastavit će se uz pomoć lokalnih zajednica

Gradsko društvo Crvenog križa od 2. studenog provodi aktivnost prijevoza kombi vozilom i automobilom starijih osoba od 65 godina s područja pet općina i grada Virovitice. Prijevoz provode po dvije žene u svakom vozilu, a koristi ga čak 300 korisnika i to najčešće iz zdravstvenih razloga. Projekt završava 19. srpnja 2022. godine te je Gradsko društvu Crvenog križa Virovitica predložilo gradonačelniku i načelnicima općina da proračunskim sredstvima za sljedeću godinu osiguraju nastavak tog projekta od 20. srpnja do kraja godine. 

– Kako naše starije osobe ne bi ostale bez ovoga prijevoza koji im je iznimno važan, odlučili smo pronaći način da se taj projekt nastavi. Mogu reći da smo i od gradonačelnika Virovitice, kao i načelnika općine Pitomača, Suhopolje i Špišić Bukovice dobili obećanje da će se založiti i da će do kraja iduće godine biti omogućen nastavak ovog prijevoza – rekla je Grahovac. 

U slučaju da natječaj za navedeni projekt bude ponovno raspisan virovitički Crveni križ će iskoristiti financiranje Europske unije za nastavak ove aktivnosti.

(www.icv.hr, žđl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content