PITOMAČA – 1234 VIROVITICA Županijski rukometni derbi na otvaranju sezone: Lavice s novim trenerom i velikim promjenama u sastavu

U subotu, 25. rujna počinje nova sezona u 2. hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever za žene. Za razliku od prošle sezone došlo je do samo jedne promjene u sastavu ekipa. Prvak Zelina već igra u 1. ligi, dok se nakon dvogodišnjeg nastupa u najvišem ženskom rukometnom rangu natjecanju u Hrvatskoj u drugoligaške vode vratila 1234 Virovitica.

I već u prvom kolu igra se županijski derbi. U subotu u 19 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači rukometašice Pitomače ugošćuju 1234 Viroviticu. U protekle četiri godine nije bilo službenih prvenstvenih utakmica između ove dvije ekipe.

Susreti Pitomače i virovitičkog kluba (Tvin, Tvin – Trgocentar, Tvin – Virovitica i 1234 Virovitica) uvijek su bili više od prvenstvene utakmice, to su uvijek utakmice pune naboja i borbe do posljednje sekunde za prestiž. U njima se nikada nije štedjelo sebe, a još manje suparnice. Zato bi i ova utakmica mogla biti takva. Igračice se međusobno poznaju, ali na terenu zaboravljaju sva prijateljstva i poznanstava, ostaje samo suparništvo i borba za svaku loptu. Dobar dio igračica Pitomače ima dugogodišnje iskustvo i igrao je za oba kluba. Domaće igračice predvodit će Ines Begović, Katarina Švaco, Tamara Štefanec, Valentina Maresić, ali će i nešto mlađe pripomoći, a ako bude trebalo ući će i najiskusnija Ana Šimić Kaša. Trenerica Sanja Šandrovčan samo treba dobro ukomponirati mladost i iskustvo.

Rukometašice 1234 Virovitice u posljednjih nekoliko godina donijele su nam puno razloga za veselje. Još se svi dobro sjećamo prvoligaških susreta s ženskom rukometnom “elitom”, a koliko su se navijači zaželjeli kvalitetnog rukometa bilo je vidljivo na gotovo svakoj domaćoj utakmici, naravno, sve do početka pandemije. Između ostalih, zajedno s njima veselili smo se velikim pobjedama protiv Osijeka, sesvetske Agroproteinke, Murvice… Tri mjeseca Lavice su bile neporažene na svom terenu, Tena Mioč-Cabadaj i Ivana Kirin bile su jedne od najmoćnijih krila prvenstva, dok je kvalitetu virovitičkih rukometašica kasnije potvrdila i Nika Deskar koja je prvi dio sezone završila kao najbolja topnica lige ispred puno poznatije konkurencije.

Kasnije su se neke od igračica okušale u drugim sredinama, neke su iz sastava izostale iz privatnih razloga, tako da je sav teret uglavnom pao na leđa mladih i, ruku na srce, još uvijek neiskusnih igračica. Sve to dovelo je do loše druge sezone u prvoligaškom društvu i posljednjeg mjesta na prvenstvenoj ljestvici sa samo jednim osvojenim bodom.

Lavice su tako napustile prvi rukometni razred i ove će se sezone natjecati u drugoj ligi. U sastavu je došlo do nekoliko izmjena. Franju Metera na klupi je zamijenio Darko Grdić, u redove 1234 Virovitice vratila se već spomenuta Nika Deskar, iskusna Maja Mlinarić također će se nakon izbivanja priključiti prvoj momčadi, vrata će čuvati Martina Majkovčan, a uz mlade snage, poput Lukrecije Veršec, Elene Bardić i Dore Koprek, koja ima dugogodišnje prvoligaško iskustvo, očekuje se jedan dobar rezultat. Važno je napomenuti kako od nove sezone u sastavu neće biti Tene Mioč-Cabadaj, Ivane Kirin, Marije Devald, Tee Struse (Osijek) i Laure Oršulić (Dugo Selo), a sve spomenute igračice igrale su zapaženu ulogu u prošlogodišnjem prvenstvu.

2. HRL Sjever, 1. kolo:

Pitomača – 1234 Virovitica (subota, 25. rujna od 19 sati, OŠ Petra Preradovića, Pitomača)

(www.icv.hr, mš, mra, foto: ilustracija, I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content