Pobješnjeli vozač u Pitomači napao policajca i policajku jer su ga zaustavili u 2 ujutro

Mario (37) iz Koprivnice fizički je napao policajku i policajca nakon što su ga oko 2 sata iza ponoći zaustavili u redovnoj kontroli prometa.

Sve se dogodilo u Pitomači u Ulici Josipa Jurja Strossmayera ispred kućnog broja 79. Policajka Dijana i policajac Antonio ispričali su kako su te noći zaustavili Marija zbog sumnje u počinjenje prekršaja. No, to se vrlo brzo pretvorilo u žestok fizički sukob u kojem je trojac prošao s ozljedama, piše Danica.

Prema optužnici koja je ovih dana podignuta protiv napadača, Mario je nakon zaustavljanja njegova automobila krenuo vrijeđati policajce i nije se htio smiriti unatoč njihovim upozorenjima. Nakon što mu je policajac pokušao staviti lisice na ruke, uslijedio je napad.

“Mario se oslobodio iz zahvata te zatvorenom šakom desne ruke udario policajca u stražnju lijevu stranu glave, a potom ga uhvatio desnom rukom oko vrata i počeo gušiti, pri čemu se policajac uspio osloboditi te prilikom savladavanja otpora i sam pao s napadačem na tlo.

KLJUČ NA LAKAT

Mario ga je u više navrata pokušao nogom udariti u glavu, pri čemu je policajac zadobio ozljedu oguljotine lakta, koljena i prstiju, a u cilju sprječavanja daljnjeg napada i svladavanja otpora priskočila je u pomoć policijska službenica te rukama pokušala uhvatiti napadača za noge.

No, Mario ju je nogom udario po četvrtom i petom prstu desne ruke nanijevši joj površinsku ozljedu prstiju ručnog zgloba i šake, nakon čega je policijski službenik napadača uspio okrenuti na prsa te mu pomoću zahvata ‘ključ na lakat’ staviti na ruke sredstva za vezivanje uslijed čega je Mario prestao pružati aktivan otpor”, navodi se u optužnici.

Teški incident i napad na službene osobe dogodio se lani u listopadu u Pitomači. Mario je bio uhićen te je završio u istražnom zatvoru. Danas se brani sa slobode, a zbog napada mu prijeti bezuvjetan zatvor s obzirom da je ranije pravomoćno osuđivan za različita kaznena djela.

(danica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content