Premijer Andrej Plenković: Brza cesta do Bjelovara i Virovitice je prometni prioritet

Preostalih 12 kilometara brze ceste od Farkaševca do Bjelovara bit će dovršeno u mandatu ove vlade, a svakako prije sljedećih lokalnih izbora, istaknuo je premijer Andrej Plenković na svečanoj sjednici Gradskog vijeća na spomen području Barutana 91.

Svečana sjednica održana je u povodu Dana grada i Dana bjelovarskih branitelja, a na njoj su bili i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak.

Plenković je rekao da je dovršetak brze ceste prema Bjelovaru i nastavak izgradnje trase prema Virovitici jedan od prometnih prioriteta Hrvatske. Podsjetio je i da je vlada tijekom pandemije koronavirusa pomogla Bjelovarsko-bilogorskoj županiji s 209 milijuna kuna te je tako spriječila zatvaranje radnih mjesta i prijeteći val stečaja – prenosi Index

Plenković: Očuvali smo radna mjesta, sada je vrijeme da ih stvaramo

-Nakon što smo očuvali radna mjesta tijekom pandemije koronavirusa, sada je vrijeme da ih stvaramo. U tom kontekstu Bjelovarsko-bilogorska županija ima veliku priliku za razvoj u okviru projekta Sjever, vrijednog 15 milijardi kuna, koji je pripreman po uzoru na projekt Slavonija, a glavna koordinatorica je ministrica Tramišak – istaknuo je Plenković.

Najavio je da će se pronaći rješenje za otplatu kredita za izgradnju nove zgrade bjelovarske bolnice, koji sada opterećuje županijski zdravstveni sustav.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak istaknuo je da je Bjelovar među deset posto najuspješnijih hrvatskih gradova u povlačenju novca iz europskih fondova, a kao važnije projekte istaknuo je Aglomeraciju, vrijednu 257 milijuna kuna, obnovu Doma kulture, vrijednu 20 milijuna kuna, te izgradnju dječjeg vrtića u prigradskome naselju Gudovcu, vrijednog osam milijuna kuna.

Gradonačelnik Hrebak rekao je i da se za projekt izgradnje bjelovarskih toplica, vrijedan 250 milijuna kuna, građevinska dozvola očekuje za mjesec i pol dana te kako očekuje da će se financirati iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

(index.hr, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content