Započelo dvodnevno događanje u sklopu projekta suradnje „Turizmom razvijamo područje“

Danas (četvrtak) je u Palači Pejačević započelo dvodnevno događanje u sklopu projekta suradnje „Turizmom razvijamo područje“, a koje će se odvijati na području Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“, odnosno na području grada Virovitice i općina Lukač, Suhopolje, Gradina, Špišić Bukovica i Pitomača

Dobrodošlicu svim sudionicima u Palači Pejačević u Virovitici zaželio je predsjednik LAG-a „VIP“ Mario Lukačević te ukratko rekao o projektu suradnje.

– Radi se o međuteritorijalnom projektu suradnje u kojemu sudjeluje šest kontinentalnih LAG-ova s područja Republike Hrvatske. Glavni partner i nositelj projekta je LAG Moslavina kojima zahvaljujem na uloženom trudu i vremenu za prijavu i za sada vrlo uspješnu provedbu. Pored njih partneri na projektu su i LAG Srijem, Baranja, Papuk, Međimurski doli i bregi i naravno naš LAG „VIP“ koji je današnji domaćin. Svima želim da se ovdje dobro osjećate i da ponesete lijepe uspomene  – rekao je predsjednik LAG-a Mario Lukačević.

20210902_093637

Direktorica Turističke zajednice grada Virovitice Katarina Đurđević sve je ukratko upoznala sa povijesti Virovitice te istaknula najbolji primjer dobre prakse iz EU fondova, a to je svakako virovitički biser Dvorac Pejačević.

– Jedan od najvećih projekata Grada Virovitice je upravo Dvorac Pejačević. Na samom projektu se radilo skoro 14 godina i s ponosom i velikim zadovoljstvom mogu reći da smo 2016. godine napokon uspjeli. Riječ je o projektu koji je u potpunosti promijenio vizuru samog centra grada i sada taj Dvorac predstavlja kompletan turistički proizvod – istaknula je direktorica TZ grada Virovitice Katarina Đurđević.

Voditeljica LAG-a Sanja Stubičar svim sudionicima predstavila je rad virovitičkog LAG-a te ih uvela u program ovog dvodnevnog događanja.

Sudionici su također mogli isprobati i kupiti domaće proizvode lokalnih OPG-ova, vino, likere i vidjeti ručne radove. Članovi KUD-a Virovitica prezentirali su tradicionalne nošnje kojima su pokazali bogatstvo kulture ovog kraja, a članovi Češke besede Virovitica za kraj su otplesali građanski ples. Sve prisutne pozdravili su i dobrodošlicu im zaželjeli gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i njegova zamjenica Vlasta Honjek-Golinac.

20210902_095228

U ovom dvodnevnom događanju sudionici će obići Dvorac Pejačević, Kuriju Janković i Dvorac Janković, Vinariju Tomo, Podrum Vineda, Interpretacijski centar Kuća Petra Preradovića i Hotel Divino te se upoznati sa turističkim ponudama svih općina koje obuhvaća LAG „VIP“.

Projekt suradnje „Turizmom razvijamo područje“ provodi se kroz Podmjeru 19.3.2 „Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a”. Cilj projekta je podići kvalitetu života stanovnika na područjima LAG-ova partnera kroz jačanje prepoznatljivosti područja i turističke ponude. Specifični ciljevi su educirati se i razmijeniti iskustava u promociji ruralnog turizma i jačati specifične oblike ruralnog turizma objedinjavanjem prirodnih i kulturnih resursa, tradicijske baštine te posebnosti područja.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content