2. ŽNL ISTOK Dolački DOŠK predvođen Lukom Zemanom nanio prvi ovosezonski poraz Zrinskom, Standardu bod na gostovanju u Čađavačkom Lugu

Proteklog su vikenda odigrani susreti 6. kola 2. ŽNL Istok.

Nogometaši Zrinskog nakon pet pobjeda u pet kola upisali su i prvi poraz u novoj sezoni. Na domaćem terenu dočekali su DOŠK koji je slavio s 2:1. Prvi zgoditak na utakmici vidjeli smo nakon 20 minuta igre. Luka Zeman poslao je loptu iza leđa Benjamina Jozinga za 0:1, a svega sedam minuta kasnije isti je igrač povisio na 0:2 što je ujedno bio konačan rezultat prvog poluvremena. Zrinski je u nastavku uspio smanjiti preko Tomislava Kurtića, igrala se 65. minuta, a do kraja utakmice novih pogodaka nije bilo. DOŠK se tako približio i dalje vodećem Zrinskom na svega dva boda zaostatka.

Najuvjerljiviju pobjedu upisale su Ćeralije koje su ugostile bakićku Mladost, posljednjeplasiranu momčad prvenstva. Poveli su domaćini preko Josipa Perića u 17. minuti, na 2:0 povisio je Kristijan Djordjević dvije minute kasnije, a sigurnu prednost od tri pogodaka razlike osigurao je Dario Jozić u 24. minuti susreta. U prvom poluvremenu “pali” su i preostali zgodici subotnje utakmice, Jozić je još jednom pogodio, ovog puta za 4:0, dok je svoj drugi pogodak u 38. upisao i Perić za visokih 5:0. Jedini gol za Mladost, ujedno i posljednji na utakmici, postigao je Mateo Sojka minutu kasnije.

Do nove pobjede došli su i nogometaši Grabića koji su jučer (nedjelja) slavili protiv Krčevine. Matko Filipović doveo je Grabić u vodstvo u desetoj minuti, a taj rezultat nije se promijenio sve do početka drugog poluvremena. Filipović je u 47. povisio na 2:0, Marko Grgić postigao je treći domaći gol na utakmici, dok je poraz gostiju ublažio Marko Mudri iz kaznenog udarca u 71. minuti utakmice.

Standard iz Nove Šarovke morao se zadovoljiti bodom kojeg su osvojili na gostovanju u Čađavačkom Lugu. Mladost 1930. našla se u zaostatku pred sam kraj prvog poluvremena, u 44. minuti mrežu domaćina pogađa Franjo Hudoletnjak, a konačan rezultat postavljen je dvadeset minuta prije kraja. Strijelac za konačnih 1:1 bio je Mario Car iz kaznenog udarca.

I posljednji susret 6. kola između Munje i josipovačkog Dinama završio je bez pobjednika, krajnji rezultat glasio je 2:2, a sva četiri pogotka postignuta su u nastavku. Vedran Gabud doveo je Dinamo u prednost u 50. minuti, no već do 60. minute Munja je golovima Matije Bošnjaka preokrenula rezultat u svoju korist. Gosti su u ovom susretu ipak “izvukli” bod, a posljednji pogodak na utakmici postigao je Milenko Beneš u 65. minuti.

Zrinski je i dalje vodeća momčad lige s 15 bodova, no njihova prednost nad drugoplasiranim DOŠK-om i trećeplasiranim Standardom iznosi svega dva boda. Začelje tablice i dalje drži Mladost iz Bakića.

(www.icv.hr, mra, foto: ilustracija, D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content