BRŽE I JEDNOSTAVNIJE Biljezi su otišli u povijest, pristojbe će se uskoro moći plaćati i bankovnim karticama

- PROMO -

Pristojbe i naknade, umjesto državnim biljezima ili uplatnicama, građani mogu plaćati brže i jednostavnije: ili putem svojih bankovnih kartica na mjestu pružanja javnih usluga putem POS uređaja, ili unutar e-usluga koje su korisnicima dostupne kroz portal e-Građani.

Navedene pogodnosti plaćanja uvest će se dovršetkom projekta e-Pristojbe vrijednog oko 50,5 milijuna kuna koji se 100% financira iz Europskog socijalnog fonda. U planu je do kraja godine omogućiti kartično plaćanje putem POS uređaja i u policijskim upravama, postajama te lučkim kapetanijama, piše Poslovni.

Sve se to omogućuje zahvaljujući projektu e-Pristojbe, a detalji oko online plaćanja prezentirali su u četvrtak, 21. listopada, na konferenciji u Zagrebu.

O samoj provedbi projekta govorili su Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Dražen Božić, Sektorski koordinator za razvoj digitalnog društva i voditelj projekta e-Pristojbe te Andreja Kajtaz, direktorica Fininog Sektora komercijalnih digitalnih rješenja.

Prema Gršiću, time će se omogućiti daljnji razvoj elektroničkih usluga u sustavu e-Građani u kojem je već više od 1.518,000 korisnika.

Projektom je povećana i dostupnost javnih usluga, a krajnji je cilj potpunim informatiziranjem poslovnih procesa poboljšati komunikaciju javne uprave s korisnicima, kako fizičkim tako i pravnim osobama.

(poslovni.hr)

Povezane vijesti

Skip to content