Koronavirus u VPŽ: Od 166 testiranih, novozaraženih je 68, preminule dvije osobe

U posljednja 24 sata, na području Virovitičko-podravske županije testirano je 166 osoba, od čega je njih 68, ili 41 posto, pozitivno na virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Novozaraženi dolaze sa sljedećih područja općina i gradova – Virovitica (34), Suhopolje (8), Slatina (5), Lukač (4), Pitomača (4), Gradina (4), Špišić Bukovica (3), Mikleuš (2), Orahovica (1), Nova Bukovica (1), za dvije osobe nisu uneseni podaci s kojeg područja dolaze.

Nažalost, muškarac i žena, oboje 1937. godište, su preminuli uslijed infekcije COVIDOM-19, a pritom su imali i brojne komorbiditete. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se 29 COVID-19 pacijenta od čega su dva pacijenta na respiratoru. U KBC-u Osijek je jedna osoba u respiracijskom centru.

Od početka epidemije koronavirusa, s područja VPŽ virusom SARS-CoV-2 zarazilo se 6.466 osoba. Nažalost, 172 ljudi je preminulo od posljedica infekcije COVIDOM-19. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera. 

(vpz.hr)

Povezane vijesti

Skip to content