Stigla “prava” jesen, a s njom i niže temperature: Iz Poslovnog parka spremni za sezonu grijanja, počinje 15. listopada

Kako doznajemo u Poslovnom Parku Virovitica, sve je spremno za novu sezonu grijanja 2021./2022..

Iako je službeno, po zakonu, prvi dan ogrjevne sezone 15. listopad, ona može početi i prije ukoliko se pisanim putem zatraži njen raniji početak. Sezona grijanja traje do najkasnije 15. svibnja iduće godine.

Što sve građani trebaju znati prije početka opskrbe toplinskom energijom, pitali smo direktora Poslovnog Parka Virovitica Matiju Mustača.

– Od naših građana očekujemo da obavezno moraju završiti sa svim radovima na sustavu grijanja unutar svog stana. Ukoliko nekim slučajem to nije moguće, obavezni su javiti i obavijestiti nas o istom kako ne bi došlo do neželjenih posljedica kao što je, na primjer, curenje vode u stanove. Također, prije paljenja grijanja svi ventili na radijatorima se trebaju otvoriti na „max“ kako bi se izbalansirao sustav u cijeloj zgradi i cijelom sustavu, čime se sprječava lupanje u radijatorima i dobiva mogućnost maksimalnog iskorištenja energije. Napominjemo i da se prije početka grijanja vrši balansiranje hladnom vodom te na taj način korisnici nemaju troškove. Ventili na radijatorima se mogu vratiti na dan kada započinje grijanje – objašnjava M. Mustač.

Kako bi svojim sugrađanima osigurali što kvalitetniju ogrjevnu sezonu i toplu zimu, tvrtka Poslovni Park Virovitica investirala je 1.000.000 kuna u zamjenu kotla u kotlovnici „Obrtnik“ i zamjenu dotrajalog toplovoda u Pejačevićevoj ulici.

(www.icv.hr, eat)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content