Vrhunski kuhari uputili čestitke za Međunarodni dan kuhara

Danas je Međunarodni dan kuhara, a prigodnu čestitku svim kuharima tom je prilikom uputio predsjednik Udruge kuhara i slastičara grada Slatine, rođeni Orahovčanin te trofejni kulinarski umjetnik Dražen Šafar. 

– Svim kolegicama kuharicama i kolegama kuharima od srca želim sretan naš dan, da ova nesretna pandemija prođe što prije pa da se opet družimo i pružamo našim ljudima najbolji mogući praznik, a to onaj za nepce– rekao je Šafar.

Čestikama se pridružila i jedna od ponajboljih svjetskih slastičarki, Slatinčanka Sandra Jadek.

– Kad jednom uđeš u svijet kulinarstva u njemu si vječno i tek tada spoznaješ veličinu ovog zanimanja i ljudi koji se njime bave. Zato svim svoji kolegama i kolegicama od srca želim sretan naš dan– rekla je Jadek.

Sandra Jadek Custom

Jedan od ponajboljih svjetskih kuhara i odnedavno član svjetske organizacije Esccoffier, Osječanin Ivan Đukić, također je izrekao svoju čestitku.

– Kulinarstvo je umjetnost, umjetnost znanja i stvaranja, ali umjetnost čovječnosti. Zato dragi moji kuhari i kuharice dijelimo svoje znanje, usmjerimo ga ka drugima i pokazujmo ga svima. Sretan nam naš dan– rekao je Đukić.

Ivan Dukic Custom

Odličnu poruku za Međunarodni dan kuhara poslao je i predsjednik Escoffiera za Hrvatsku Mickael Alix.

– Sretan vam Međunarodni dan kuhara, dan stvoren za razmjenu i slavljenje kuhara diljem svijeta, ali što je još važnije, za podršku našim mladim kuharima koji rade u industriji. Proteklih nekoliko godina bilo je posebno izazovno za naš sektor u kojem je globalna pandemija dramatično i negativno utjecala na veći dio svijeta. Stoga nikada nije bilo tako važno vrijeme za kuhare diljem svijeta da se ujedine i pomognu motivirati novu generaciju mladih talenata za ulazak u industriju koju svi volimo. Također moramo podržati obukom, podijeliti kulinarsko znanje, pomoći u osobnom razvoju i pokazati sljedećoj generaciji koliko je naša industrija doista uzbudljiva i poticajna– zaključio je Alix.

Mickael Alix Custom

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content