Donjem Miholjcu ugovori o sufinanciranju: Za infrastrukturu u Industrijskoj zoni i energetsku obnovu kuglane 2,8 milijuna kuna

Nakon gotovo godinu dana iščekivanja, gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić potpisao je ugovore o sufinanciranju dva EU projekta ukupne vrijednosti 2,8 milijuna kuna.
Naime, Grad Donji Miholjac sredinom prosinca 2020. godine prijavio je projekt završetka izgradnje poslovne infrastrukture u industrijskoj zoni Janjevci, te projekt za energetsku obnovu zgrade sportske namjene- kuglanu u Donjem Miholjcu.

Iznos sufinanciranih sredstava za kuglanu iznosi 153.322 kuna, a za Industrijsku zonu 2.599.034 kuna. Radovi u industrijskoj zoni Janjevci započeli su krajem 2019. godine i teku predviđenom dinamikom. Izvode ih tvrtka Karašica-Vučica d.d. Donji Miholjac i trebali bi biti završeni do lipnja 2022. godine, a ukupna vrijednost radova iznosi 10,7 milijuna kuna.

– Na temelju javnog poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata prijavili smo u prosincu prošle godine projekt ZIPi koji se našao na rezervnoj listi. U srpnju ove godine zatražili smo pojašnjenje metodologije ocjene prijavljenih projekata te smo dobili odgovor ministrice da je još uvijek u tijeku provjera statusa nepravilnosti. U listopadu je ministrica potpisala Ugovor o sufinanciranju i poslala u Grad na potpisivanje- objasnio je gradonačelnik Goran Aladić koji je cijelu kronologiju postupka objavio i na Facebook stranici.

-Cijeli ovaj put, od početka pa do njegovog sretnog završetka je dokaz da se zajedničkim djelovanjem može puno učiniti za naš Grad- zaključio je gradonačelnik.

A benefiti koje će pružiti uređena Industrijska zona Janjevci bit će višestruki, prvenstveno u privlačenju novih investicija i otvaranju novih radnih mjesta. Za to su stvorene i nove građevinske parcele, veličine do 11 tisuća četvornih metara koje će biti na raspolaganju poduzetnicima, a za svaku parcelu biti će osiguran priključak na infrastrukturu.

Ukupna izgrađena površina u zoni bit će 15.467 četvornih metara.

(www.icv.hr, tj, foto: Indrustrijska zona Janjevci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content