OPĆINA ČAĐAVICA Završena rekonstrukcija javne rasvjete u naselju Čađavački Lug

Završen je projekt rekonstrukcije javne rasvjete na području općine Čađavica, točnije u naselju Čađavački Lug.

Vrijednost projekta je 249.836 kuna s PDV-om, plus 15.000 kuna s PDV-om nadzora projekta. Izvođač je bio Obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu Elektromontaža Kenjerić iz Čađavice.

Općina Čađavica je za navedeni projekt ostvarila financijsku potporu od Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u iznosu od 84.697 kuna ili 32 posto od ukupne vrijednosti projekta, dok je preostalih 180.138 kuna ili 62 posto osigurano u proračunu Općine Čađavica.

– Rekonstrukcijom javne rasvjete poboljšala se dostupnost komunalne infrastrukture te se pridonijelo boljem obavljanju komunalnih djelatnosti, a što će u konačnici pridonijeti većoj kvaliteti življenja mještana naselja Čađavački Lug. Sukladno modernom načinu života i razvoju tehnologija, a prema potrebama općine i savjesnosti prema zaštiti okoliša, proizašla je potreba za zamjenom neučinkovite, dotrajale i za okoliš štetne rasvjete novom led rasvjetom i modernim sustavom za upravljanje. Cilj je ostvaren kroz učinkovit sustav i kontrolu rasvjete na području općine Čađavica. Dokaz tomu je smanjena potrošnja električne energije na predmetnom području i broj ljudi koji će biti zahvaćeni projektom – kazao je općinski načelnik Mirko Rončević.

(www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content