Općina Zdenci pripremila sve za drugu fazu projekta ”Zaželi”: Čeka se otvaranje natječaja

Više nego uspješno u lipnju ove godine završena je prva faza projekta ”Zaželi” na području općine Zdenci koji je proveden pod nazivom ”Pomoć zajednici”. Prva faza projekta je bila u stopostotnom iznosu financirana u okviru Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Ukupna vrijednost projekta bila je 1.767.793,37 kuna te je zahvaljujući njemu pomoć dobilo 50-ak starih i nemoćnih osoba o kojima je brinulo deset zaposlenih žena srednje životne dobi, a zaposlena je bila i koordinatorica projekta.
Općina Zdenci naravno nije stala na ovome, jer briga o starim i nemoćnim osobama mora ići dalje, a i pomoć pri zapošljavanju žena srednje dobi također je nužna. Stoga je već pripremila i drugu fazu projekta.

– Općinski tim je u tijeku provedbe prve faze već počeo pripremati dokumentaciju i papirologiju za drugu fazu. Kada je prvi dio završen, sve smo potrebno skupili, napravili projekt i sada samo čekamo otvaranje natječaja kako bismo se prijavili i aplicirali. Nadam se kako nećemo dugo čekati i da će naše starije osobe što prije ponovno dobiti prijeko im potrebnu skrb, a isto tako i žene srednje dobi zaposlenje koje im donosi životnu sigurnost – rekao je načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić.  

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content