U petak, 5. studenog predstavljanje zbirke poezije ‘Nasmijane suze’ zavičajne autorice Drage Vranješ Vargović

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica u petak, 5. studenog s početkom u 18 sati održat će se književni susret na kojemu će biti predstavljena zbirka poezije ‘Nasmijane suze’ zavičajne autorice Drage Vranješ Vargović. Književni susret će moderirati Sandra Pocrnić Mlakar.

Inače, Draga Vranješ Vargović nastavnica je hrvatskog jezika te je radila u Virovitici sve do umirovljenja. Svoju prvu zbirku „Megle“ izdala je 1984. godine. Neki od njezinih stihova su i uglazbljeni te izvedeni na Glazbenom festivalu Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača, a za pjesmu „Zlatni snovi“ u izvedbi Blanke Došen osvojila je nagradu Glazbenog festivala „Drago Britvić“. Ova osebujna umirovljenica i umjetnica, svoj cijeli radni vijek provela je u Virovitici, a danas živi u Zagrebu.

Mjesec hrvatske knjige ove će se godine održati u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. Fokus ovogodišnje manifestacije su hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa tema glasi „Hrvatski autori u Godini čitanja“, a moto je „Ajmo hrvati se s knjigom”.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content