U sklopu projekta „2M2C – Glazba nas pokreće, kultura nas spaja“ održano studijsko putovanje: Na Višnjici uživali u zanimljivoj radionici, sviranju, druženju i jahanju

U utorak, 9. studenoga, održano je studijsko putovanje na imanje Višnjica u okviru projekta „2M2C – Glazba nas pokreće, kultura nas spaja“. Razvojna agencija VTA, koja je ujedno i partner na projektu, organizirala je studijsko putovanje na Višnjicu za učenike Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica. Ukupno je sudjelovalo 34 sudionika, 25 učenika COOR-a Virovitica, 8 nastavnika i predstavnik Razvojne agencije VTA.

Polazak je organiziran ispred Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica. Putujući prema odredištu učenici su promatrali kako je jesen obojala krajolik i nestrpljivo očekivali dolazak. Po dolasku na imanje sudionike je dočekalo stručno vodstvo imanja koje je ukratko predstavilo plan i program izleta. Budući da zbog epidemiološke situacije nije bilo moguće organizirati studijsko putovanje za sve sudionike s hrvatske i mađarske strane na jednoj lokaciji, organiziran je susret učenika i nastavnika hrvatske i mađarske strane putem ZOOM platforme uz prevoditeljicu Annu Odicki.

coor projekt 2

U isto vrijeme učenici i nastavnici škole partnera iz Szigetvara organizirali su kratko putovanje na svojoj odabranoj lokaciju u Mađarskoj. Prema dogovoru obje škole će snimiti kratak videozapis o provedenim izletima te ih međusobno prikazati kako bi učenici škola partnera mogli razmijeniti svoje doživljaje.

Nakon održanog ZOOM sastanka organizirana je kratka radionica o raznim vrstama udaraljki i izradi instrumenata, kako oni nastaju i od čega se sastoje, na kojoj su učenici aktivno sudjelovali, a neki su se čak okušali i u sviranju na oduševljenje ostalih sudionika. Stručno vodstvo imanja sudionike je povelo u obilazak. Učenike je posebno razveselio susret s konjima i organizirano jahanje, te su nestrpljivo čekali svoj red kako bi svi doživjeli nezaboravno iskustvo jahanja. Na kraju kvalitetnog i bogatog programa učenici su se odmorili, ručali u restoranu te potom ispunjeni i puni dojmova vratili kući.

 

coor projekt 1

 

Studijsko putovanje jedno je od završnih aktivnosti projekta. Sam projekt “2M2C – Glazba nas pokreće, kultura nas spaja“ vrijedan je 179.149,06 eura, od čega bespovratna sredstva EU iznose 152.276,70 eura. Riječ je o prekograničnom projektu koji se provodi od 15. lipnja 2020. do 14. veljače 2022. godine u okviru Interreg V-A programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014. – 2020. Nositelj projekta je Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, dok su partneri na projektu mađarski Centar Szigetvári Tankerületi i Razvojna agencija VTA. Za sve sudionike projekt donosi niz novih vještina i znanja, promiče brisanje granica i pov¬ezivanje centara kroz glazbu, kulturu i zajedničke teme.

 

coor projekt 3

 

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica

2m2c logo za web copy

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content