Održana sjednica Gradskog vijeća: Nije potvrđen rebalans Gradskog proračuna Grada Orahovice

U orahovačkoj višenamjenskog dvorani održana je 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Orahovice na kojoj je bilo prisutno 12 od 13 vijećnika.

Sjednica je započela usvajanjem Odluke o davanju suglasnosti za provedbu projekta Rekonstrukcija nerazvrstane ceste, a riječ je o cesti prema crkvi svetog Lovre u prigradskom naselju Crkvari, a potom je donesena i Odluka o 4. Izmjenama i dopunama prostornog plana uređenja grada Orahovice. Uslijedile su zatim ključne dvije točke sjednice i to Odluka o kreditnom zaduživanju Grada Orahovice te Odluka o izmjenama Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Orahovice za 2024. godinu. Nakon duže rasprave s pet glasova za i sedam protiv, dvije navedene odluke nisu usvojene što dovodi u pitanje završetak najvećeg gradskog projekta.

– Nepotvrđivanjem odluka o zaduživanju i rebalansu proračuna teško ćemo uspjeti ispoštovati rokove završetka našeg najvećeg projekta- Uređenja turističko-rekreacijskog centra “Jezero-Hercegovac-Ružica grad”. Moram reći kako sam razočaran ovakvom odlukom vijećnika i doista ne razumijem zašto su to učinili– rekao je orahovački gradonačelnik Saša Rister.

438888182 766803295430149 5757439964210540198 n Custom

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content