DVD Virovitica svečanom sjednicom proslavio blagdan sv. Florijana: Antunu Ključecu i Ivanu Kovačeviću spomenice za 50 godina rada

Dobrovoljno vatrogasno društvo Virovitica danas (subota) je svečano obilježilo Međunarodni dan vatrogasaca i blagdan svog zaštitnika svetog Florijana.

Svečanost je započela misom u crkvi svetog Roka koju je predvodio fra Ivica Jagodić, a nastavljena je svečanom sjednicom u prostorijama DVD-a Virovitica.

Na samom početku svečanosti sve nazočne pozdravio je predsjednik DVD-a Virovitica Mario Pavelić i tom prigodom istaknuo važnu ulogu vatrogasaca, ne samo kad se radi o gašenju požara nego i svim drugim akcidentnim i vanrednim situacijama.

Čestitku povodom blagdana svetog Florijana članovima DVD-a u ime Grada Virovitice poželjela je zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac koja je tom prigodom istaknula odličnu suradnju lokalne vlasti s vatrogascima.

-Iako sve poduzimamo da se naši vatrogasci što bolje opreme kvalitetnom opremom, vozilima i tehničkim pomagalima, držim da su za napredak vatrogastva najvažniji ljudi, jer dok imamo veliki i dobro obučeni kadar, imamo i šansu za napredovanje u tom humanom poslu. I ovom prilikom pozivam sve vatrogasce, kao i sve predstavnike lokalne vlasti da zajedničkim snagama unaprijedimo naše vatrogastvo jer jako dobro znamo koliko je ono važno za čuvanje ljudskih života i imovine, bilo da se radi o požarima ili drugim akcidentnim situacijama – rekla je zamjenica gradonačelnika.

Predsjednik DVD-a Virovitica Mario Pavelić i zapovjednik DVD-a Virovitica Miroslav Čubrlo i ovom su prigodom zahvalili svim članovima, lokalnoj vlasti, sponzorima te svima koji pomažu da DVD Virovitica ima osiguran kvalitetan rad i obuku, neovisno radi li se o obuci profiliranih vatrogasaca ili podmladku kojem ovaj DVD ne oskudijeva i koji će, prema njihovim riječima, zasigurno u budućnosti nastaviti tradiciju ovog 148 godina starog društva.

Pri kraju svečanog programa, temeljem pravilnika o dodjeli vatrogasnih priznanja i odlikovanja Hrvatske vatrogasne zajednice, dodijeljene su spomenice za 50, 40, 30, 20 i 10 godina rada u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Virovitica.

Spomenice za 50 godina rada dobili su: Antun Ključec i Ivan Kovačević.

Spomenice za 40 godina rada dobili su: Mario Pavelić, Dražen Sabo, Josip Viljevac i Josip Kovač.

Spomenice za 30 godina rada dobili su: Vjekoslav Pušćenik, Rajko Rajković i Anto Tutić.

Spomenice za 20 godina rada dobili su: Boris Tomšić, Zlatko Blažičević i Dalibor Ćosić.

Spomenice za 10 godina rada dobili su: Marijeta Blažević, Milan Hrnjak, Antonela Kovačević, Mirko Jugović i Ivan Minauf.

Osim dodjele priznanja za dugogodišnji rad, DVD Virovitica posvetio je trenutak sjećanju na Antonelu Čibarić, bivšu članicu i volonterku, čiji je prerani odlazak duboko dirnuo zajednicu. U skladu s tradicijom, dio vatrogasaca su položili vijenac na njezin grob, čime su odali počast njezinom doprinosu. Taj gest simbolizira duboku povezanost i međusobnu podršku unutar vatrogasne zajednice, koja ujedno čuva sjećanje na svoje članove, podsjećajući nas na važnost humanosti i solidarnosti koje su temelj njihovog poziva.

(www.icv.hr, foto: M. Bajan, DVD Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content