FOTO Najbolji hrvatski tamburaši pjevali Orahovici za njezin 796. rođendan

Još uvijek je nekima svježa u sjećanju 1994. godina i prvo Orahovačko proljeće nakon Domovinskog rata kada su u orahovačkom gradskom parku na ljetnoj pozornici pred tisuću ljudi zapjevali tada Zlatni Dukati, a 30 godine poslije oni su opet tu i pjevali su Orahovici za njezin 796. rođendan i podarili mu najljepšu glazbenu čestitku.

Najbolji hrvatski tamburaši još su jednom zabavili okupljeno mnoštvo, a pjevalo se u glas ”Zamiriši Slavonijo”, ”Tena”, ”Sve ću prodat sutra”, ”Andrija Čordaš”, ”Listaj lipo stara” i mnogi drugi hitovi:

– Dragi moji Orahovčani, dugo nismo bili s vama, ali jako volim doći u ovaj grad koji je oduvijek disao za tamburu, Slavoniju i Hrvatsku. Srce nam je puno kada vidimo da pjesme koje godinama pjevamo traju, da ju znate do posljednjeg stiha, a tako i mi dobivamo još jači motiv da nastavimo dalje jer sve što radimo radimo zbog vas, zbog svakog hrvatskog čovjeka– poručio je legendarni Stanko Šarić tijekom koncerta.

Gotovo dva sata pjevali su svi kao jedno, pogotovo pred kraj koncerta kada je krenula pjesma “U san mi dođu tambure” te koju su Orahovčani pjevali najglasnije.

– Evo za kraj, može jedna pjesma za moju dušu, za Hrvatsku, za Slavoniju za heroje. Dva grada, dvije duše slavonske danas imaju rođendan pa hajdemo Orahovica za Grad Heroj– rekao je na kraju Šarić i krenula je poznata ”Vukovar, Vukovar”, a pečat na samom kraju bila je izvedba domoljubne ”Glasna jasna”. Na kraju fotografiranje za uspomenu i dugo sjećanje, a Stanko Šarić je u razgovoru na kraju dao znakovitu poruku:

– Ja bih bio najsretniji da je više ovakvih koncerata u Hrvatskoj, ne govorim sada samo o nama, nego o koncertima koji odišu domoljubljem. Hrvatska ima divne pjevače i prekrasne pjesme. Hrvatska je ta koja u svojoj zemlji može i mora puniti dvorane i parkove u čast onima koji su dali svoje živote za nju, u čast našoj svetoj zemlji– zaključio je Šarić.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content