Pjevali i recitirali za Akija: Orahovački učenici i profesori večer posvetili legendarnom i prerano preminulom pjevaču Parnog Valjka

I kada svatko misli da su nadmašili sami sebe, da je to bila ta generacija koju će teško bilo tko stići, dođe nova, dođe drugi program i ljestvicu podigne još više. Do sada su imali večeri i programe za Arsena Dedića, Olivera Dragojevića i Rajka Dujmića, a sada su novu dušu dali legendi hrvatskog rocka, nezaboravnom i prerano preminulom pjevaču legendarnog Parnog Valjka, jednom i jedinom Akiju Rahimovskom.

Riječ je dakako o učenicima i profesorima Srednje škole “Stjepan Ivšić” Orahovica koji su u četvrtak, 16. svibnja u višenamjenskoj dvorani pjevali i recitirali za Akija s puno duše, srca i emocija, a program je pod nazivom “Pusti nek traje” kao i svaki do sada za hrvatske glazbene velikane, bio uz autorski potpis knjižničara, profesora Damira Najmenika.

-Uz Akija i Parni Valjak odrastale su mnoge generacije, moja je uz njegove pjesme plakala, veselila se, zaljubljivala i živjela. Aki je bio jedinstven, osebujan, pjevač kakav se više neće roditi i čiji će glas uvijek ploviti u nama i čije će pjesme uvijek biti na našim usnama. Upravo iz tog razloga smo nakon Arsena, Olivera i Rajka, odlučili pripremiti jedan ovakav program za njega. Hvala od srca svim učenicima i profesorima koji su se uključili i odvažili nastupiti, vjerujte nije to lako. Mi nismo profesionalci, mi smo samo dali sve od sebe da sve ispadne što bolje, a sudeći po pljesku i pohvalama na kraju, uspjeli smo. Uspjeli smo dotaknuti duše prisutnih i bar na trenutak vratiti Akija među nas, a jedan od naših glavnih ciljeva kako ove, tako i svih dosadašnjih večeri posvećenih hrvatskim glazbenim velikanima, je potaknuti mlade da slušaju i prate kvalitetnu glazbu – rekao je profesor Najmenik.

Za Akija su pjevali i recitirali učenici Nika Smiljanić, Anamarija Sebenji, Erik Šimon, Teodora Kiš, Marta Samardžić, Ivona Lovrić, Dominik Pačarek, Nicole Murković, Alen Hat, Ema Som, Ivana Hat, Tea Knežević, Inga Čunko, Leon Pezić, Bruno Šelej, Tesa Stojanović, Samantha Budimir, Nina Sedlo, Robert Marinić, Gabriela Cahun, Nika Smiljanić te profesori Mirjana Steiner i Dragan Zubak.

Program je završen uz pjesmu “Zastave” koju je otpjevao profesor Dragan Zubak uz pratnju svih sudionika te konfete, svjetla mobitela u zraku i na kraju ogroman pljesak za sve.

Višenamjenska dvorana je bila krcata, uz učenike i profesore škole, ovaj odličan događaj popratilo je i mnoštvo građana Orahovice i susjednih općina. Aki Rahimovski bio je i ostat će vječna legenda hrvatske glazbe.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content