UDVDR Ogranak Voćin i ove godine 17. studenog organizira tradicionalnu kolonu sjećanja u Voćinu

- PROMO -

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin, uz potporu Općine Voćin, stanovnici općine Voćin i ove će godine tradicionalno 17. studenog s početkom u 17 sati odati počast vukovarskim herojima i žrtvama Škabrnje.

Molitvu će predvoditi voćinski župnik Ivan Ereiz ispred centralnog spomenika Voćinskoj žrtvi, nakon čega će se kolona sjećanja s upaljenim lampionima uputiti prema Vukovarskoj ulici, te na mostu ”Branko Ilić”, koji nosi ime ovog hrvatskog domoljuba i mučenika, položiti lampione, a u rijeku Voćinku pustiti cvjetni aranžman čime će se na simboličan način povezati žrtve Voćina i Vukovara.

Ove godine cvjetni aražman će pustiti učenica Osnovne škole Voćin Ekatarina Tot kojoj su pripadnici srpske paravojne formacije usmrtili djeda Dragutina Volfa.

– Sudjelujmo u molitvi i koloni, poklonimo se žrtvi i upalimo svoje svjetlo za žrtvu koja je zaslužna što danas živimo u miru i slobodi. Budući da se spomenuto obilježavanje održava na otvorenom, molimo sve sudionike da se sukladno uputama stožera o suzbijanju širenja koronavirusa ponašaju odgovorno uz obavezno nošenje maski i držanja razmaka. Ostanimo ponosni i odgovorni – poručio je predsjednik UDVDR Ogranak Voćin Darko Božičković.

Izrezak Custom

(www.icv.hr, adf, UDVDR Ogranak Voćin)

Povezane vijesti

Skip to content