Desetkovana Hrvatska izgubila od Japana: Četvrtfinale je samo teorija

Neposredno pred utakmicu s Japanom, u taboru hrvatske rukometne reprezentacije su doznali da ne mogu računati na tri odlične igračice, Ćamilu Mičijević, Doru Krsnik i Ivanu Dežić zbog pozitivnih testova na koronavirus. Sve tri igračice, koje su završile u izolaciji, igraju na vanjskim pozicijama, što je bio dodatni problem za izbornika Nenada Šoštarića.

Hrvatice su povele 1:0, nakon čega su dugo vremena Japanke bile u prednosti. Pred kraj prvog dijela hrvatske rukometašice preokrenule su rezultat i povele. Ipak se na odmor odlazi u egalu 14:14.

Prvih 15 minuta drugog dijela hrvatske rukometašice imaju prednost. U 46. minuti vode 23:20 i imaju priliku za +4, međutim, nisu ju iskoristile. Postepeno se osjetio zamor kod Hrvatica, jer nisu imale dovoljno igračica za zamjenu. To koriste Japanke i serijom 5:1 ponovno vode i tu prednost ne ispuštaju iz ruku do kraja susreta. Na kraju dolaze do konačne pobjede 28:26.

-Današnji dan ne bih poželio najvećem neprijatelju. Do sat vremena prije utakmice nismo znali tko može igrati. Cure su dale sve od sebe, ali smo previše promašili čistih šuteva, što se na kraju osjetilo na rezultatu. Nisu nas one pobijedile, već smo izgubili utakmicu. U nastavku gotovo da nemamo izgleda za prolazak u četvrtzavršnicu – rezignirano je zaključio hrvatski izbornik Nenad Šoštarić.

Umjesto Ćamile Mičijević i Ivane Dežić reprezentaciji će se u nastavku prvenstva priključiti Tena Petika i Gabrijela Gudelj, dok još postoji mogućnost, da, nakon naknadnih testova, Dora Krsnik zaigra u drugom dijelu natjecanja.

Hrvatska: Tea Pijević (4+0), Lucija Bešen (0+1), Ivana Kapitanović, Paula Posavec 3, Stela Posavec 3, Larissa Kalaus 6, Katarina Ježić 4, Lara Burić, Andrea Šimara, Ana Debelić 4, Ana Turk 5, Josipa Mamić i Valentina Blažević 1. Izbornik: Nenad Šoštarić.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content