Objavljen Natječaj vrijedan 147 milijuna kuna za ulaganja u preradu drva

U četvrtak, 30. prosinca objavljen je novi Natječaj iz Programa ruralnog razvoja koji se odnosi na ulaganja u modernizaciju tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva, pri čemu ukupna vrijednost raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 147 milijuna kuna. Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 15. veljače 2022. godine do 5. svibnja 2022. godine.

Natječaj za provedbu tipa operacije 8.6.2 „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva“ ima za svrhu povećanje učinkovitosti, okolišne prihvatljivosti, ergonomije i radnih procesa u predindustrijskoj preradi drva kroz modernizaciju postojećih i uvođenje učinkovitih i okolišno pogodnih tehnologija, strojeva, alata i opreme. Lista prihvatljivih troškova, između ostalih, uključuje i ulaganja u strojeve i opremu za manipulaciju i skladištenje te primarnu pilansku obradu oblog drva, kao i kupnju strojeva, alata, uređaja i opreme za proizvodnju peleta, briketa i cijepanog ogrjevnog drva te ulaganja u izgradnju i rekonstrukciju objekata te kupnju nove i rabljene opreme za proizvodnju, sušenje, parenje, skladištenje i zaštitu drvnih proizvoda.
 
Prihvatljivi korisnici potpore su obrti, trgovačka društva i zadruge u rangu mikro, malog i srednjeg poduzeća, pri čemu visina javne potpore po projektu iznosi od 10 tisuća eura do milijun eura.
 
Detalji Natječaja nalaze se na poveznici.

(poljoprivreda.gov.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content