Održana završna konferencija projekta ”Zaželi” kojeg provodi udruga S.O.S Virovitica

U restoranu MFM u Virovitici danas (četvrtak) je s početkom u 11 sati održana završna konferencija projekta ”Zaželi” kojeg provodi udruga S.O.S. Virovitica u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područnim uredom Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Virovitica. 

Projekt ukupne vrijednosti 928.659,79 kuna financiran je iz sredstava Europskog socijalnog fonda u okviru “Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Upravljačko tijelo projekta je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a posredničko tijelo razine 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje – Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske Unije.

Cilj projekta bio je osnaživanje pripadnica ciljane skupine, žena u nepovoljnom položaju kroz zapošljavanje i edukaciju te poboljšanje kvalitete života i smanjenje socijalne isključenosti starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Projekt je trajao 18 mjeseci te je 10 žena bilo zaposleno u svrhu potpore i podrške za 60 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Za zaposlene žene kroz projekt je bilo osigurano povećanje znanja i vještina kroz dodatno obrazovanje i osposobljavanje kako bi bile još konkurentnije na tržištu rada.

(www.icv.hr, mš, S.O.S. Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content