SP za rukometašice: Nakon poraza od Španjolske, Hrvatska ostala bez četvrtzavršnice

Rukometašice Hrvatske porazom od domaće reprezentacije 27:23 na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj ostale su bez mogućnosti da se plasiraju među osam najboljih na Svijetu.

Hrvatice su bolje “ušle” u utakmicu i prvih devet minuta imale pozitivan rezultat. Nakon toga domaće rukometašice prelaze u prednost koju su očuvale do kraja susreta.

Nekompletne “kraljice šoka” nisu se predavale i u nekoliko navrata su smanjile prednost Španjolski, ali do kraja nisu uspjele ugroziti njihovu pobjedu.

Najefikasnije u hrvatskim redovima bile su Valentina Blažević sa sedam i Ana Debelić s četiri zgoditka.

Pred rukometašicama Hrvatske ostao je još susret s Austrijom, u kojemu će ići na pobjedu, kako bi se s uspjehom vratile u svoju domovinu.

-Ponovio nam se slučaj od prije nekoliko dana, kada smo do sat vremena prije počeka zagrijavanja za utakmicu čekali rezultate testova na koronavirus. Na kraju smo odigrali dobru utakmicu. Na početku smo promašili nekoliko zicera, ali se nismo predavali. Da smo imali više igračica na vanjskoj liniji u rotaciji, mogli smo doći i do boljeg rezultata. Uvođenjem mlađih igračica u igru, dobili smo zalog za budućnost. Pokazali smo karakter i srce – utakmicu je prokomentirao hrvatski izbornik Nenad Šoštarić.

Hrvatska: Tea Pijević (5+0), Lucija Bešen, Ivana Kapitanović (3+0), Paula Posavec, Stela Posavec 2, Larissa Kalaus 2, Katarina Ježić 2, Lara Burić, Andrea Šimara 1, Ana Debelić 4, Ana Turk 3, Tena Petika 2, Gabriela Gudelj, Josipa Mamić i Valentina Blažević 7. Izbornik: Nenad Šoštarić.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content