U Suhopolju na adventskom vijencu upaljena svijeća radosti: Mještani uživali u zvukovima tamburice i proizvodima lokalnih OPG-ova

U središtu Suhopolja, uz prigodnu molitvu koju je predvodio župnik velečasni Ljubo Krmar, danas (subota) je upaljena treća svijeća na adventskom vijencu – svijeća radosti. Uz svijeću radosti, koju još zovemo i ‘pastirska’ svijeća, u vrijeme došašća slavimo radost i veselje.

-Paljenjem treće svijeće na adventskom vijencu, u ovom vremenu došašća, vremenu iščekivanja i budnosti, poslali smo svim vjernicima jasnu poruku. Svijeća radosti podsjeća nas da radost ne možemo nigdje kupiti i ne možemo ju nikome zapovjediti, već da pokušamo u svom životu, u našim obiteljima i župama i u našem srcu stvoriti preduvjete koji vode u radost, prije svega preduvjet da dođemo bliže Gospodinu, a ta kršćanska radost je radost koja dolazi iz nutrine i susreta s Bogom, jer Bog pohađa svoj narod, u srcu stvara napetost i budnost iz koje na kraju ona i proizlazi. Uz Božju pomoć da pokušamo u ovom trećem tjednu došašća stvoriti te preduvjete da Gospodin dođe, prilika je u svim župama našeg dekanata radosno pristupiti sakramentu pomirenja, svetoj ispovijedi i na taj način dopustiti Gospodinu da nas oslobodi svih naših slabosti i grijeha. To je ono što Crkva stavlja pred nas kao vjerničku i mogućnost i najbolji način da dođemo do radosti u ovom vremenu – rekao je, između ostalog, velečasni Krmar.

‘Suhopoljska božićna priča’ potom je nastavljena u perivoju Dvorca Janković. Uz kuhano vino i druge delicije iz bogate ponude Dvorca Janković te proizvode lokalnih OPG-ova, velik broj mještana općine Suhopolje uživao je na samom početku zanimljivog programa u nastupu mališana iz Kulturno-umjetničke udruge Suhopolje – Kriskindle.

Adventsko druženje nastavljeno je uz zvukove tamburice popularnih Suhopoljskih tamburaša, koji su dan ranije odličnom izvedbom ‘zapalili’ i publiku u središtu Orahovice. Svoj nastup otvorili su ‘Pjesmom Suhopolju’ dobro poznate melodije i refrena “Tu je dvorac grofa Jankovića, o ponosnoj povijesti nam priča, tu je crkva Svete Terezije, Suhopolje mjesto najmilije’.

Zavirite u fotogaleriju…

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content