Našička bolnica prva u Hrvatskoj nabavila “pametni” ormarić za lijekove: Onemogućuje ljudsku pogrešku i nepotrebno bacanje lijekova

Opća županijska bolnica Našice prva je u Hrvatskoj nabavila “pametni” medicinski ormarić, poseban uređaj za automatsko razvrstavanje, skladištenje i dostavu lijekova.

– Radi se o uređaju koji će unaprijediti liječenje, odnosno ekonomičnost, i pomoći da uspostavimo kontrolu sljedivost svakog lijeka. Također, pomoći će nam izbjegavanje bilo kakve moguće ljudske pogreške te nepotrebnog bacanja lijekova zbog isteka roka trajanja- rekao je za medije Hrvoje Šimić, ravnatelj Opće županijske bolnice Našice.

Dodao je i kako bolnica već dugi niz godina ulaže maksimalan trud da bi bila jedna od najmodernijih bolnica u Hrvatskoj, bez obzira na veličinu ili kategoriju.

– Osim učinkovitosti i ekonomičnosti, ormarić ima i svoju medicinsku primjenu, odnosno povećava sigurnost pacijenta, samim time i sigurnost osoblja, te osigurava određene uštede. Ovaj uređaj u potpunosti je sukladan europskim regulativama, ali i nacionalnoj strategiji zdravstva Republike Hrvatske. Cilj nam je proširiti “pametni” medicinski ormarić kroz cijeli zdravstveni sustav- istaknuo je Kruno Skendrović, direktor AD Internima iz Zagreba, tvrtke koja je isporučila ormarić.

Medicinski ormarić za lijekove postavljen je na Odjelu interne medicine, a u planu je nabava još jednog koji bi bio na Odjelu kirurgije. Medicinski ormarić za lijekove, u vrijednosti od 250.000 kuna, kupljen je iz decentraliziranih sredstava Osječko-baranjske županije.

(www.icv.hr, tj, foto: TV Našice)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content