Orahovački srednjoškolci i ove godine proizveli popularni higijenski gel za dezinfekciju ruku

Nakon što je prošle godine Higijenski gel za dezinfekciju ruku, proizvod Učeničke zadruge “Vučica”, Srednje škole ”Stjepan Ivšić” Orahovica imao veliku medijsku popularnost te se o istom pričalo u središnjem HRT-ovom dnevniku i u reportaži RTL-a – Mali Biznisi, orahovački srednjoškolci vođeni svojim profesorima/mentorima odlučili su se i ove godine za izradu druge serije i malu nadogradnju samog proizvoda:

– Tijekom studenog prošle godine učenici 1. c razreda, članovi voćarsko-vinogradarsko-vinarske sekcije učeničke zadruge “Vučica”, zajedno s voditeljem, krenuli su u proizvodnju druge serije gela, a i ovoga puta prvi je korak bilo dobivanje visoko postotnog (72%) alkohola. Alkohol su proizveli destilacijom provrelog grožđanog masulja koji je ostao kao nusprodukt prilikom jesenskog stvaranja školskog vina. Tijekom prosinca odradili smo i ostale poslove, odnosno uskladili prave omjere i složili dobitnu recepturu za navedeni gel, pakirali u novu ambalažu te kreirali i nalijepili na ambalažu etiketu i deklaracije. Prvenstvena namjena proizvoda je dezinfekcija ruku i zaštita učenika, nastavnika i ostalog osoblja od COVID -19 virusa–  kaže voditelj voćarsko-vinogradarsko-vinarske sekcije i učeničke zadruge profesor Mirko Kufner te naglašava kako je ovogodišnja novost malo izmijenjena receptura te nova i atraktivnija ambalaža.

– Glavni sastojci proizvoda su i dalje ostali alkohol, prirodni gel aloe vera, voda i eterična mirisna ulja te poneki tajni sastojci. Osim pripravljanja gela, učenici su osmislili i idejno rješenje za etiketu proizvoda, koju krasi fotografija naše škole, planina Papuk i rijeka Vučica koja prolazi pored škole, a po kojoj je učenička zadruga i dobila naziv– dodaje Kufner te kaže kako je proizvod pakiran u bočice od 50, 100 i 200 ml s popratnom deklaracijom.

– U stvaranju proizvoda sudjelovali su dakle učenici 1. c razreda i to Matej Lončar, Luka Mandić, Nikolina Svečak, Valentina Zbačnik i Antonela Grgurić. Hvala svim učenicima koji su odradili velik posao i prije svega nastavili ono što su njihovi prethodnici u školi započeli– zaključio je Kufner. 

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content