Orahovački srednjoškolci i ove godine proizveli popularni higijenski gel za dezinfekciju ruku

- PROMO -

Nakon što je prošle godine Higijenski gel za dezinfekciju ruku, proizvod Učeničke zadruge “Vučica”, Srednje škole ”Stjepan Ivšić” Orahovica imao veliku medijsku popularnost te se o istom pričalo u središnjem HRT-ovom dnevniku i u reportaži RTL-a – Mali Biznisi, orahovački srednjoškolci vođeni svojim profesorima/mentorima odlučili su se i ove godine za izradu druge serije i malu nadogradnju samog proizvoda:

– Tijekom studenog prošle godine učenici 1. c razreda, članovi voćarsko-vinogradarsko-vinarske sekcije učeničke zadruge “Vučica”, zajedno s voditeljem, krenuli su u proizvodnju druge serije gela, a i ovoga puta prvi je korak bilo dobivanje visoko postotnog (72%) alkohola. Alkohol su proizveli destilacijom provrelog grožđanog masulja koji je ostao kao nusprodukt prilikom jesenskog stvaranja školskog vina. Tijekom prosinca odradili smo i ostale poslove, odnosno uskladili prave omjere i složili dobitnu recepturu za navedeni gel, pakirali u novu ambalažu te kreirali i nalijepili na ambalažu etiketu i deklaracije. Prvenstvena namjena proizvoda je dezinfekcija ruku i zaštita učenika, nastavnika i ostalog osoblja od COVID -19 virusa–  kaže voditelj voćarsko-vinogradarsko-vinarske sekcije i učeničke zadruge profesor Mirko Kufner te naglašava kako je ovogodišnja novost malo izmijenjena receptura te nova i atraktivnija ambalaža.

– Glavni sastojci proizvoda su i dalje ostali alkohol, prirodni gel aloe vera, voda i eterična mirisna ulja te poneki tajni sastojci. Osim pripravljanja gela, učenici su osmislili i idejno rješenje za etiketu proizvoda, koju krasi fotografija naše škole, planina Papuk i rijeka Vučica koja prolazi pored škole, a po kojoj je učenička zadruga i dobila naziv– dodaje Kufner te kaže kako je proizvod pakiran u bočice od 50, 100 i 200 ml s popratnom deklaracijom.

– U stvaranju proizvoda sudjelovali su dakle učenici 1. c razreda i to Matej Lončar, Luka Mandić, Nikolina Svečak, Valentina Zbačnik i Antonela Grgurić. Hvala svim učenicima koji su odradili velik posao i prije svega nastavili ono što su njihovi prethodnici u školi započeli– zaključio je Kufner. 

(www.icv.hr, vg)

Povezane vijesti

Skip to content