Zbog vožnje pod utjecajem alkohola u Virovitici poništena mu vozačka i mora platiti 26.300 kuna kazne

Kako je u petak izvijestila PU virovitičko-podravska, stanje na županijskim prometnicama sve je nesigurnije. Najveći problem predstavlja vožnja pod utjecajem alkohola, a to dokazuje i činjenica da su sve prometne nesreće od početka godine uzrokovali alkoholizirani vozači

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola ove godine uhićena su četiri vozača, a jedan od njih upravljao je vozilom i za vrijeme izrečene mu mjere zabrane. 

Naime, muškarac (39) je u istoj noći u Virovitici dva puta zaustavljen dok je vozio pod utjecajem alkohola. Prvi puta u subotu, 1. siječnja oko 23 sata kada je napuhao 1.67 promila. Tada mu je izdana mjera opreza, odnosno zabrana upravljanja na osam dana. 

No, to mu baš nije predstavljalo neku prepreku da ponovno iste noći sjedne u automobil te je oko 2 sata ponovno zaustavljen. Nakon novog mjerenja, napuhao je 1.46 promila i potom uhićen. 

– Zbog počinjenih prekršaja ovom vozaču će biti izrečena novčana kazna od 26.300 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom 8 mjeseci i 16 negativnih prekršajnih bodova, zbog kojih će mu biti doneseno rješenje o poništenju vozačke dozvole i zabrane ponovnog polaganja vozačkog ispita najmanje 2 godine – kažu iz PU virovitičko-podravske. 

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content