Župan Andrović potpisao ugovore o sufinanciranju najamnina smještaja liječnicima, stomatolozima i magistrima farmacije

Župan virovitičko-podravski Igor Andrović potpisao je danas (petak) ugovore s ravnateljima zdravstvenih institucija s područja Virovitičko-podravske županije o sufinanciranju najamnina smještaja liječnicima, stomatolozima i magistrima farmacije. 

Ugovore su, u nazočnosti županijske pročelnice za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb Melite Sirovice, potpisali ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu VPŽ Lahorka Weiss te ravnatelji Opće bolnice Virovitica Dinko Blažević i Doma zdravlja VPŽ Ivica Fotez.

– I ove godine nastavljamo praksu koju smo započeli u 2019. godini. Prošle smo godine isplatili oko 355 tisuća kuna za 25 liječnika koji su koristili ovu mjeru sufinanciranja. Za 2022. godinu u proračunu Virovitičko-podravske županije planirano je 384 tisuće kuna, što je nešto više nego prošle godine. Kada je riječ o pojedinim zdravstvenim institucijama, Bolnica će otprilike dobiti 180 tisuća kuna, Dom zdravlja 132, a Zavod za hitnu medicinu 72 tisuće kuna. Dakle to su okvirni iznosi. Naravno ako tu bude više ili manje liječnika ti iznosi će se prilagoditi – rekao je župan Igor Andrović.

IMG 7806
Foto: K. Toplak

Osim sufinanciranja najamnina, Županija provodi mjeru sufinanciranja kamata na stambene kredite.

– Prošle godine je izdvojeno oko 140 tisuća kuna za 28 korisnika kojima smo pokrili dio kamata na stambeni kredit. S te dvije mjere u našem proračunu za 2022. godinu je predviđeno otprilike 524 tisuće kuna za više od 50 korisnika. Vjerujem da će ove mjere, uz sve ono drugo što ulažemo u zdravstvo, mi kao Županija, ali i sve zdravstvene institucije ponaosob, doprinijeti ostanku liječnika na području naše županije – istaknuo je župan Andrović. 

(www.icv.hr, mp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content