Dječji vrtić “Cvrčak” Virovitica donirao namirnice za socijalnu samoposlugu “Djelo ljubavi”

Dječji vrtić “Cvrčak” Virovitica već više od tri godine aktivno sudjeluje u akciji prikupljanja namirnica za socijalnu samoposlugu “Djelo ljubavi”. Danas (četvrtak) svoj dar u ime vrtića donijela je skupina “Točkice”.

– Skupina “Točkice” posjetila je danas Socijalnu samoposlugu sa željom da djeca vide gdje odlaze namirnice koje skupljamo u vrtiću. Dočekali su nas predstavnici Crvenog križa, uz ravnateljicu Željku Grahovac, te su nam pokazali police s namirnicama, skladište, a objasnili su i kako svaku namirnicu prvo unesu u računalo da se točno zna koliko je čega pristiglo – poručili su iz Dječjeg vrtića “Cvrčak”.

Isto tako, objasnili su im kako u Crvenom križu slažu pakete za potrebite koje im potom odvoze u njihove domove. Takvih obitelji, odnosno pojedinaca, u veljači je bilo oko 80. Za blagdane, potrebe su i veće pa se zahvaljujući dobrim ljudima, pripremi i odveze oko 250 paketa na kućni prag. 

– Između ostalog, djeca su govorila kako oni sa svojim roditeljima kupe brašno ili tijesto i donesu u vrtić, gospođa Željka odgovarala je na pitanja, slušala njihove ideje i na kraju dječaka E. P. proglasila predstavnikom naše grupe koji ima za zadatak svaki mjesec podsjeti ostale prijatelje na akciju prikupljanja, naravno uz pomoć odgojiteljica – poručili su.

(www.icv.hr, DV Cvrčak Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content