NAŠICE Vesele maškare preuzele grad, najavile vrijeme zabave i uživanja

Našice su danas preuzele vile, superjunaci, klaunovi, cvjetići, leptirići, bubamare, vatrogasci i brojni drugi likovi te najavili da je stiglo vrijeme zabave, plesa i dobre hrane. Ako ćemo izravno citirati Mislava Hvizdaka, novog, dječjeg gradonačelnika koji je preuzeo ključeve Grada, Našičani i svi njihovi gosti mogu očekivati puno ludih i zabavnih sadržaja i plesa do kraja dana.

Sukladno energiji koju je potrebno uložiti u taj zahtjevni program, mladi gradonačelnik poželio je i “da se svi dobro najedu”. 

MG 8746

Sa smiješkom na usnama vlast mu je danas (petak), zajedno s ključevima Grada Našica, rado predao pravi gradonačelnik Krešimir Kašuba. 

“Dječje maškare 2022.” održane su u organizaciji Dječjeg Gradskog vijeća, Grada Našica i Društva “Naša djeca” Našice te malih maškara iz Dječjeg vrtića “Zvončić”. Veseloj družini u  centru grada prijepodne su se pridružili i roditelji te bake i djedovi.

JOŠ LJEPŠE UZ KROFNE I TOPLI ČAJ

-Čast mi je bilo danas tradicionalno pozdraviti naše mališane, maškare, ali i roditelje, djedove i bake koji su došli u ovo sunčano vrijeme sa maškarama nagovijestiti proljeće. Ono što je najvažnije da su svi sretni i zadovoljni, da se zabavljaju i da su ovaj prekrasan dan još više uljepšali. Predao sam ključeve grada dječjem gradonačelniku Mislavu, ukazao sam mu pritom na tu veliku odgovornost, na što je pristao i ulogu je prihvatio, ali samo do kraja dana – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

U glazbenom programu sudjelovala je Gradska glazba Našice i Našičke mažoretkinje “Dora”. Kako posjetitelji ne bi ostali gladni i žedni, organizatori su pripremili omiljene krafne i topli čaj.

Vesela prigoda označila je ujedno i važnu obiljetnicu – sedamdeset godina postojanja Društva “Naša djeca” Našice.

-Trudimo se da djeci ove maškare, kao i svih prijašnjih godina, uvijek uveličamo, da ih ukrasimo kako bi bile bogate i ponudimo im raznolik program – kaže Darija Vlajnić,  predsjednica Društva “Naša djeca” Našice. Izrazila je nadu da će se svi dobro zabaviti, pogotovo najmlađi, te da će im u tome sigurno pomoći i animatori koji su u Našice stigli iz Osijeka.

MG 8852

CIJELI TJEDAN U PRIPREMAMA

Za maškare su se vrijedni vrtićarci, njihove odgojiteljice i roditelji pripremali cijeli ovaj tjedan. Bilo je uzbuđenja, iščekivanja…

-Danas su na maškarama i polaznici Dječjeg vrtića Našice, osim dvije najmlađe skupine, ali i oni na svoj način u vrtiću obilježavaju ovaj  trenutak. Kao i inače, temeljito smo se pripremili za maškare i djeca se za njih raduju kroz cijeli tjedan. Roditelji su se uključili u ovu aktivnost pripremajući maske za svoje najmilije. Kao što se ovdje može vidjeti, radost je na vrhuncu, a sretni smo i što nas je vrijeme poslužilo – kaže ravnateljica  DV “Zvončić” Snježana Kanđera.

U šarolikoj povorci našli su se različiti likovi i njihove priče. Ravnateljica Kanđera kaže kako su u vrtiću osluškivali potrebe i interese djece, pa se tako svaka skupina obukla u ono što su djeca sama željela ili su na razini skupine postigli dogovor oko omiljene teme za maskenbal. 

Poručila je kako su ovo posebni trenutci koje valja što više podijeliti sa sugrađanima, a kako bi dječje veselje i razdraganost došlo do svakog srca i uljepšalo mu bar ovaj dan.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak) 

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content