Selekcija M-17 nastavlja u pobjedničkom ritmu: Virka Virovitica slavila u Čakovcu, najefikasniji Fuis i Pažin

Košarkaši Virka Virovitice u kategoriji M-17 gostovali su u Čakovcu i odigrali prvu utakmicu regionalnog natjecanja M-17 Regije Sjever i upisali prve bodove pobijedivši domaće vršnjake rezultatom 72:69.

Nakon duže stanke koja očigledno nije pogodovala kadetima Virke, odigrali su vrlo tešku utakmicu na gostovanju kod ekipe Čakovca. U ‘glavama’ su mladi košarkaši već unaprijed upisali bodove, ali u igri im puno toga nije polazilo za rukom. Vrlo nervozna utakmica s puno prekida, brzopletosti i slab skok, kako u napadu, tako i obrani, dovode Čakovčane u prednost od pet-šest koševa do kraja treće četvrtine.

Nakon par ubačenih trica i nekoliko povezanih skokova Virkasi napokon prelaze u vodstvo od šest koševa razlike no uz podosta nervoze u zadnje dvije minute, domaćin pogađa tricu i još nekoliko šuteva iz ‘nemogućih’ situacija i vraća se u egal. Nakon toga, virovitički košarkaši uz dva-tri iznuđena “pametna” faula pogađaju slobodna bacanja i privode utakmicu kraju s plus tri na semaforu. Konačan rezultat 72:69.

Sljedeće kolo igrači trenera Marina Ferenčevića igraju već u srijedu, 23. veljače, kada dočekuju Vindiju iz Varaždina. U tom susretu očekuju se nova pobjeda mladih Virkasa.

Virka Virovitica: Damjan Pažin 22, Petar Fuis 26, Luka Zidar 2, Marko Vrekić 4, Toni Vučak 5, Ivan Mucak 13, Dominik Davidović i Emanuel Vidović. Trener: Marin Ferenčević.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content