Gledatelji na završnom ‘Mastersu’ uživali u odličnom tenisu: Jure Duvnjak pobjednik 1. Zimske piramide u pojedinačnoj, a Bojan Mihić i Nenad Vajagić u konkurenciji parova

U virovitičkoj multifunkcionalnoj hali Viroexpo proteklog je vikenda kompletirano natjecanje 1. Zimske teniske piramide. U dva dana odigravanja završnog ‘Mastersa’ dobiveni su pobjednici u pojedinačnoj, ali i konkurenciji parova.

Podsjetimo, bila je ovo 1. Zimska teniska piramida koja je u nekoliko mjeseci odigravanja ponudila zaista odličan tenis. Svakog tjedna gledali smo uzbudljive i neizvjesne mečeve, a bilo je tu i velikog naboja između ‘ljutih’ rivala. Isto tako, ‘druženje uz lopticu i reket’ rezultiralo je i nekim novim prijateljstvima.

Da je ovo zanimljivo natjecanje ‘podiglo’ tenis u Virovitičko-podravskoj županiji na jedan veći nivo, potvrdio nam je i predsjednik Teniskog saveza VPŽ Saša Felendeš.

-U zanimljivom višemjesečnom natjecanju sudjelovalo je pedesetak igračica i igrača, dok je na završnom Mastersu županijske Zimske teniske piramide sudjelovalo ukupno tridesetak natjecatelja. Ovim putem, na svesrdnoj podršci, želim se zahvaliti Virovitičko-podravskoj županiji na čelu sa županom Igorom Androvićem i njegovim zamjenikom Marijom Klementom, kao i direktoru hale Viroexpo Bojanu Mijoku. Isto tako želim se zahvaliti i Sportskoj zajednici grada Virovitice i njezinom tajniku Tihomiru Majstoroviću, ali i gradonačelniku Ivici Kirinu. S obzirom da je za Zimsku tenisku piramidu zavladao velik interes rekreativaca, odlučili smo pokrenuti i ljetnu piramidu na kojoj također očekujemo velik broj natjecatelja. Putem medija, sve zainteresirane uskoro ćemo obavijestiti o točnom datumu početka natjecanja, kao i prijavama za samo natjecanje – rekao je Felendeš.

Masters-2

U prvom polufinalnom susretu glavnog turnira u pojedinačnoj konkurenciji, snage su odmjerili Saša Felendeš i Fran Oršulić. Odličan meč otišao je na stranu Oršulića, koji je s dva puta po 6:4 izborio veliko finale. Drugi polufinalni susret, u kojem su se sastali Jure Duvnjak i Dario Margeta, također je odigran u dva seta, a pripao je Duvnjaku rezultatom 6:2, 6:3. Uslijedio je fantastični finalni meč u kojem su gledatelji vidjeli niz atraktivnih poteza. Na kraju, titulom osvajača 1. Zimske teniske piramide, nakon ‘tie breaka’ u prvom setu i 6:4 u drugom, ‘okitio’ se iskusni Jure Duvnjak.

U konkurenciji parova, do naslova su nakon tri uzbudljiva seta stigli Bojan Mihić i Nenad Vajagić. U finalnom susretu, rezultatom 7:5, 5:7, 10:6 bili su bolji od Ozrena Desančića i Vlatka Karla.

Masters-4

Odigran je i utješni turnir u pojedinačnoj konkurenciji kojeg je osvojio Denis Vurdelja. Nakon pobjede u polufinalnom susretu protiv Marijana Novosela (6:3, 6:4), Vurdelja se ‘obračunao s Goranom Paukovićem i na kraju s laganih 6:3, 6:3 došao do naslova.

Pehare i medalje najboljim pojedincima uručio je zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement pohvalivši ovu odličnu inicijativu Teniskog saveza VPŽ i Teniskog kluba TVIN Virovitica koji su bili organizatori ovog natjecanja.

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content