Najveći broj nagrada stigao u VPŽ: Evo koje škole imaju najljepše školske vrtove

Već godinama Virovitičko-podravska županija perjanica je u nagradi za “Najljepši školski vrtovi”, projekt koji se provodi u suradnji Hrvatske radio televizije i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U petak su tako tri nagrade i dva priznanja stigla u Virovitičko-podravsku županiju. Nagrade je, između ostalih, uručila i Vesna Šerepac, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Naime, u prostorima HRT-a održana je svečana dodjela nagrada i priznanja projekta “Najljepši školski vrtovi” koji se provodi već 27 godina, podupirući rad na uređivanju vrtova predškolskih i školskih ustanova i učeničkih domova, a pritom vodeći brigu o energetskoj učinkovitosti i očuvanju prirode općenito.

Priznanje za poseban vrtni element dobile su: OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica “sobno bilje” i Industrijsko-obrtnička škola Slatina “cvjetna haljina”. Istodobno, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, dobila je i 3. nagradu u kategoriji “Očuvanja tradicijskog uzgoja”, kao i OŠ Mikleuš koja je dobila 3. nagradu u kategoriji “Učionica na otvorenom”. U glavnoj kategoriji “Najljepši školski vrt”, OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci osvojila je 2. nagradu u RH. Nagrade i priznanja preuzeli su ravnatelji škola: Kristina Krmpotić, Lareta Žubrinić, Dragan Kraljik i voditeljica školskog vrta IOŠ Slatina Ružica Pekar.

Na svečanosti su nazočili – Martina Bunić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ, načelnici općina, Mikleuš – Robert Grabar i Čačinci – Alen Jurenac.

(www.vpz.hr, foto: Lareta Žubrinić, Martina Bunić)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content