ODLIČAN USPJEH Virovitičke igračice do 13 godina starosti šeste na košarkaškoj karti Hrvatske: Porazom od riječkog FSV-a ostale bez plasmana na ‘Final Four’

Odigrana je i posljednja utakmica poluzavršnice Prvenstva Hrvatske za košarkašice do 13 godina starosti, koja se ovog vikenda održavala u sportskoj dvorani A. G. Matoša u Čačincima. Unatoč gromoglasnoj podršci svojih navijača, Virovitičanke u odlučujućoj utakmici za plasman na ‘Final Four’ nisu uspjele pobijediti košarkašice FSV-a iz Rijeke.

Totalna ludnica na tribinama zavladala je već u prvom napadu kad je Nika Gverić pogodila za početno vodstvo Virovitičanki. Domaći ljubitelji košarke iz ‘petnih su žila’ bodrili košarkašice koje su odradile i više nego odličnu prvu dionicu utakmice. Bila je ovo definitivno četvrtina u znaku Gverić koja jednostavno nije mogla promašiti. Postigla je 8 od ukupno 16 domaćih koševa. Od obrane do napada, sve je ‘išlo kao po špagi’. Visokim presingom gošćama jednostavno nisu dozvoljavale brzi prijenos lopte. Uoči odlaska na kratki predah semafor je pokazao ‘lagodnih’ 16:8.

MG 0478

Početak druge četvrtine zapravo je bio preslika prve. Brzi koš Nike Gverić dao je naslutiti miran i siguran nastavak utakmice. Početna petorka u sastavu Gverić – Cenger – Bucifal – Tolušić i Lovreković radila je kao ‘singerica’, međutim, gošće se nisu predavale i nakon nekoliko izmjena u domaćim redovima ta se prednost polako počela ‘topiti’. Najefikasnija Riječanka Mia Glomazić s nekoliko je koševa utakmicu vratila u egal. Kronična neefikasnost i prevelik broj individualnih pogrešaka rezultirao je prednošću domaćih od samo tri koša razlike istekom drugog dijela utakmice (20:17).

Identična igra obilježila je početak treće četvrtine i s dva brza koša Riječanke po prvi puta dolaze u minimalnu prednost (20:21), međutim, Dorotea Blažižević lijepim šutem za dva ekspresno vraća prednost domaćima. U tom trenutku ‘proključale’ su ponovno tribine čačinačke sportske dvorane, ali, to je nažalost bila i posljednja prednost domaćih u ovom susretu. Uslijedio je pad snage i koncentracije, što su gostujuće košarkašice uspješno iskoristile i preokrenule rezultat u svoju korist, ali i serijom 7:0 na početku posljednje četvrtine otišle na sada već nedostižnih 38:28. Do kraja utakmice prednost se samo povećavala i s posljednjim zvukom sirene ona je iznosila +17 za Riječanke. Konačan rezultat 31:48.

Iako nisu izborile ‘Final Four’, domaće igračice u suzama, ali ponosno napustile su parket i na tome im treba čestitati, jer su dale svoj maksimum i samim dolaskom na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske na kojoj su upisale pobjedu i dva poraza, ostvarile su zacrtani cilj i rezultat od povijesnog značaja za virovitičku žensku košarku.

MG 0452

Svakako treba naglasiti da su ovim rezultatom, na košarkaškoj karti Hrvatske za djevojčice do 13 godina starosti, osvojile odlično šesto mjesto u ukupnom poretku.

-Zaista teška utakmica i odlično prvo poluvrijeme s naše strane, gdje smo imali konstantnu prednost, ali u nastavku nismo više imali snage i mogućnosti parirati takvoj agresivnosti gostujućih košarkašica. Čestitam Riječankama na zasluženoj pobjedi i plasmanu na državnu završnicu, ali isto tako čestitam i svojim igračicama koje su jednostavno dale sve sebe. Ovo je trenutno naš maksimum, izvukli smo neke pouke i vjerujem da ćemo od sutra već biti bolja ekipa – rezimirao je domaći trener Robert Fritz.

ŽKK Virovitica – ŽKK FSV 31:48 (16:8, 4:9, 6:14, 5:17)

ŽKK Virovitica: Ena Salajić, Maja Lena Bucifal 2, Alisa Lovreković 6, Margareta Cenger 2, Tena Tolušić 2, Nika Gverić 10, Monika Požežanac Sabolić 2, Lana Bajivić 2, Dorotea Blažičević 4, Nikolina Hetzel i Lorena Kanižaj. Trener: Robert Fritz.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content