Otvoren 28. Osječki proljetni sajam i 22. Obrtnički sajam: Dogodine sajmovanje u novom i modernom Gospodarskom centru vrijednom više od 650 milijuna kuna

Na sajamskom prostoru Pampas svečano je otvoren 28. Osječki proljetni sajam i 22. Obrtnički sajam, koji će od 4. do 6. ožujka 2022. godine ugostiti 200 izlagača.

Uz obrtnike iz Osječko-baranjske županije, na sajmu će sudjelovati i obrtnici iz Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske i Vukovarsko-srijemske županije. Cilj sajma je promicanje poljoprivredne proizvodnje, proizvoda, usluga i tehnologija u proizvodnji i preradi hrane, jačanje ruralnog razvoja, te podrška ukupnom gospodarstvu istočne regije.

Otvorenju je nazočio i župan Ivan Anušić koji je podsjetio na uznapredovane radove na izgradnji Gospodarskog centra u Osijeku.

– Siguran sam da ćemo sljedeće godine početi sajmovati u novom i modernom prostoru koji zajednički grade Osječko-baranjska županija i Grad Osijek, s ministarstvima i uz fondove Europske unije, a koji će po završetku vrijediti više od 650 milijuna kuna. On će biti jedan od najvećih prostora za sajmove, ne samo u Hrvatskoj već i u ovom dijelu Europe. Sajmovanje se mora vratiti na velika vrata u Osijek i pružiti posjetiteljima aktivnosti tijekom svih 365 dana u godini– kazao je župan.

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content