Predsjednica uprave Podravke Martina Dalić pozdravila inicijativu Virovitičko-podravske županije za izgradnjom sušionice povrća

U velikom intervju za Večernji list, predsjednica uprave Podravke Martina Dalić, govorila je i o izgradnji sušionice povrća u Virovitici, projekta Virovitičko-podravske županije.

– Poznato je da se u Hrvatskoj ne proizvodi sušeno povrće koje je glavni sastojak Vegete. U tom smislu postoje određene konkretne inicijative, s jedne strane koje se tiču izgradnje sušionice povrća uz pomoć EU fondova, što je primarno inicijativa Virovitičko-podravske županije, a s druge strane i inicijativa privatnog sektora koji je jak u proizvodnji svježeg povrća i išao bi u tom smjeru. Podravka je voljna sušeno povrće nabavljati na domaćem tržištu. U kontaktu smo s ljudima koji vode te inicijative te očekujem da će se u sljedećem razdoblju smanjiti udio uvezenog sušenog povrća. Preduvjet je da domaće sušeno povrće kupujemo po konkurentnom cijenama – zaključila je čelnica Podravke. Cijeli intervju s Martinom Dalić, možete vidjeti OVDJE.

(vecernji.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content