REZULTAT ZA POVIJEST Seniori Kuglačkog kluba Đurđenovac, na sam Dan općine, nošeni bučnom podrškom s tribina izborili plasman u 1. Hrvatsku kuglačku ligu

Seniori Kuglačkog kluba Đurđenovac prvaci su 1. B Hrvatske kuglačke lige Sjever. Današnji datum i rezultat kojeg su ostvarili, zlatnim će slovima ostati zapisan u povijesti đurđenovačkog sporta.

Kuglanje je jedan od zaštitnih znakova ove male općine koja se već nebrojeno puta pokazala kao ‘rasadnik’ sportskih talenata. Današnjom (subota) domaćom pobjedom u napetom susretu pretposljednjeg, 21. kola protiv Kuglačkog kluba Fortuna iz Đakova, nošeni velikom i bučnom podrškom svojih navijača, đurđenovački kuglači izborili su plasman u 1. Hrvatsku kuglačku ligu. Da stvar bude bolja, ostvarili su to na sam Dan općine Đurđenovac.

Susret lidera i trećeplasirane Fortune počeo je pomalo nervozno, ali na sreću Đurđenovčana, nisu izgubljeni početni setovi što je samo pojačalo samopouzdanje. Uz glasnu podršku s tribina, preko Ivana Pušića i Igora Koričića osvojili su prva dva boda i početnu prednost u čunjevima.

Nisu popustili niti Branko Grandić i Davor Rončević. Sigurno i bez rezultatske neizvjesnosti osvojili su nova dva boda za domaćina i povećali razliku u čunjevima iznad 100.

Slavlje kuglaca

I na kraju, odlični Igor Šarkezi i Tomislav Čačić završili su posao do sigurne pobjede od 8:0 (3582:3373). Slavlje je počelo već pred kraj njihovih bacanja, a kada je utakmica i službeno završena, s navijačima je proslavljena pobjeda i plasman u 1. Hrvatsku kuglačku ligu.

-Čestitke svim našim igračima. Čestitke našim domaćim dečkima, ali naravno i onima koji su to postali igrajući za Kuglački klub Đurđenovac. Svi igraju jedan za drugoga, prava su ekipa i nema nikoga tko je više ili manje pridonio ovom uspjehu. Hvala i našim navijačima na glasnoj podršci. Šteta što to nije bilo dozvoljeno tijekom cijelog prvenstva, ali znamo da ste bili uz nas i uz video prijenose. Zahvaljujemo svim našim sponzorima, posebno općinskom poglavarstvu i načelniku Hrvoju Topaloviću koji nas je podržao u ostvarenju našeg cilja, kao i na današnjoj utakmici – rekao nam je predsjednik, a ujedno i trener Kuglačkog kluba Đurđenovac, Danijel Rončević.

Ekipna

Ovaj povijesni rezultat ostvaren je u prelijepoj i modernoj kuglani s licencom i za europska natjecanja. Općina Đurđenovac na čelu s načelnikom Hrvojem Topalovićem prepoznala je entuzijazam i ljubav prema kuglanju i prije godinu dana u potpunosti obnovila kuglanu, što je, pokazalo se sad, definitivno bio pun pogodak.

-Na početku bih rekao kako je Đurđenovac rasadnik sportskih talenata što se pokazalo i u ovom susretu protiv Fortune. Ovo je spektakularan rezultat i velika pobjeda za našu općinu. Presretan sam zbog naših kuglača i ovo me motivira da i dalje pomažemo i budemo potpora ne samo kuglačima, već i ostalim sportašima kako bi postizali još bolje i zapaženije rezultate – rekao je Topalović i svima čestitao Dan općine.

Prvaci

Članovi ekipe koja je ostvarila ovaj vrhunski rezultat su: kapetan Dario Domnjak, Davor Rončević, Igor Šarkezi, Tomislav Čačić, Igor Koričić, Ivan Pušić, Branko Grandić, Filip Domnjak, Alen Trošelj te trener i predsjednik kluba Danijel Rončević.

KK ĐURĐENOVAC – KK FORTUNA ĐAKOVO 8:0 (3582:3373)

Pojedinačni rezultati:

Ivan Pušić – Zlatko Erceg 1:0 (603:566)

Igor Koričić – Hrvoje Živković 1:0 (574:556)

Branko Gradnić – Darko Živić 1:0 (597:565)

Davor Rončević – Igor Jukić 1:0 (587:537)

Tomislav Čačić – Josip Rukavina 1:0 (619:557)

Igor Šerkezi – Dragan Ćališ 1:0 (602:592)

Danijel Rončević – 119

(www.icv.hr, ts, KK Đurđenovac, foto: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content