Slatina domaćin Lidrana: Otvorio ga župan Igor Andrović, doznajte tko je predložen za državnu smotru iz osnovnih škola

Slatina je bila domaćin Lidrana za osnovne (OŠ Eugena Kumičića) i srednje škole (Srednja škola Marka Marulića). Lidrano je u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta otvorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz nazočnost, između ostalih, gradonačelnika Grada Slatine, Denisa Ostrošića, pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Martine Bunić, ravnatelja domaćina, Božice Majhen (OŠ Eugena Kumičića) i Ivana Roštaša (Srednja škola Marka Marulića). Sudionike su pozdravili: ravnateljica OŠ Eugena Kumičića Božica Majhen, ravnatelj SŠ Marka Marulića Ivan Roštaš, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić te virovitičko-podravski župan Igor Andrović koji je ujedno i otvorio 31. Lidrano na kojemu je sudjelovalo 14 osnovnih škola.

– Došao sam vas danas pozdraviti i na neki način ohrabriti, jer znam da su iza vas sati i sati neumornog odricanja i rada. Županijska smotra Lidrano ima svoju tradiciju koju treba i dalje baštiniti i čuvati te poticati sve učenice i učenike da sudjeluju u njoj. Želim vam puno uspjeha danas, a svi oni učenici i mentori koji odu na državno natjecanje, vjerujem da će uistinu dostojno predstaviti kako sebe, tako školu, ali isto tako i Virovitičko-podravsku županiju- rekao je župan Igor Adrović i proglasio Lidrano otvorenim.

Potom je predstavljeno 12 pojedinačnih scenskih nastupa od kojih je prosudbeno povjerenstvo u sastavu – Snježana Lančić i Melita Schmitz s predsjednikom Jakovom Bilićem, državnim izbornikom za naše regionalno područje, izdvojilo nastup Doris Mihaljević, učenice OŠ Ivane Brlić-Mažuranić iz Virovitice koja je izvela monolog “Prirodne katastrofe” autorice Marine Vujčić pod iskusnim okom mentorice Sanje Pavelko. Za državnu je razinu predložen i monolog “Imaš fejs” Jasminke Tihi-Stepanić koji je izvela učenica Helena Jakšić pod palicom mentorice Ive Brusač iz OŠ Petra Preradovića iz Pitomače.

Od ukupno 18 pristiglih literarnih radova, Vlasta Golub, Ivančica-Fett Škvarić i Renata Grahovac su se morale odlučiti za tri. Isplivali su naslovi Gospođa Poropat (autorica Gita Špoljarić, učenica OŠ Eugena Kumičića; mentorica Marijana Toplak), Ja sam Gabrijel, ali nisam anđeo (Lare Peradinović iz OŠ Ivane Brlić-Mažuranić iz Virovitice; mentorica Renata Sudar) te Podravec o prirodi (autor je Jan Stilinović, mentorica Biljana Bukovšak, a oboje dolaze iz pitomačke OŠ Petra Preradovića).

Samostalni novinarski radovi i radijske emisije bile su ocjenjivane stručnim okom i uhom Marije Lovrenc, Hane Tepeš i Ivane Strupar, a za državnu su razinu, od 9 pristiglih, predloženi radovi Leone Pohibe iz škole domaćina “Kolačići, ali ne kao bakini”, te rad “Kad zvona zazvone” koji je napisao Dominik Horvat, a ovjerila mentorica Sanja Koletić iz OŠ Petra Preradovića iz Pitomače. Radijske emisije “Homo sapiens” Karla Martinovića iz slatinske škole Josipa Kozarca (voditeljica Melita Čmarec), te “Od dvora do dvora”, čiji su urednik i snimatelj Mihael Šuprna i Antonio Tutić iz virovitičke OŠ Ivane Brlić- Mažuranić, a mentorica Renata Sudar, predložene su za državnu razinu, kao i školski listovi Hlapić i Preradović. Tradiciju školskih listova održavaju mentorice Renata Sudar i Sanja Koletić s urednicama Nevom Barčanac i Lucijom Bastalić, a tu su tradiciju pohvalili i predsjednik povjerenstva za školske listove Kristijan Toplak, kao i članice Melita Čmarec i Marijana Toplak.

I ove su godine na Smotru pristigli originalni, kreativni i vješti radovi i jednako takvi pojedinačni dramsko-scenski nastupi te je OŠ Eugena Kumičića s ponosom bila domaćin vrijednim, kreativnim i zaigranim učenicima i njihovim mentorima.

(www.vpz.hr, mk, foto: D. Fišli, K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content